İlahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük'ün dostları hastaneye taziyeye geldi

İlahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük'ün dostları hastaneye taziyeye geldi
banner98

 Eski Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı ilahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük'ün vefat ettiği hastaneye dostları ve arkadaşları taziye ziyaretinde bulunuyor.

Küçük'ün hayatını kaybettiği özel hastanede merhumun ailesiyle birlikte taziyeleri kabul eden damadı Prof. Dr. Mehmet Suat Mertoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Raşit hocanın yaklaşık üç yıldır kanser tedavisi görmesine rağmen ilmi çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Mertoğlu, rahatsızlıklarının artması nedeniyle iki ay önce Prof. Dr. Küçük'ün, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanlığı görevinden affını talep ettiğini aktardı.

Hocanın vefatını derin üzüntüyle karşıladıklarını dile getiren Mertoğlu, "Hocamızın hem üniversitede hem de çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çok önemli hizmetleri var. Türkiye'nin her tarafında yetiştirdiği çok sayıda öğrencisi bulunuyor. Sadece bir ilim insanı değil aynı zamanda bir gönül insanı hocamız. Arkadaşları, öğrencileri arasında çok sevilen, güzel ahlakıyla temayüz etmiş örnek şahsiyetlerden bir tanesi." dedi.

İSAM Genel Sekreteri Fahrettin Ergün de Raşit hocanın ailesine, öğrencilerine ve sevenlerine başsağlığı dileyerek, "Hocamız en son İSAM başkanlığını yaparken rahatsızlandı. Uzun bir tedavi süreci sonucunda bugüne geldik. Aşağı yukarı 8 yıl İslam Araştırmaları Merkezi Başkanlığını deruhte eyledi. Kurumun hem yerel hem de uluslararası tanınırlığında ve İSAM'ın bugüne gelmesinde önceki başkanlarımızın olduğu gibi hocamızın da büyük katkısı olmuştur. Hocamıza Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Hastanede taziyeleri kabul eden aileyi, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve ilahiyatçı-yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş da ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2022, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0