İHKİB protokol okullarından mezun olan öğrencilere diplomalarını TİM Başkanı Gültepe verdi

Süründürülebilir ihracat için eğitimli iş gücünün şart olduğunun altını çizen TİM Başkanı Mustafa Gültepe, “Mesleki eğitimde sanayi-okul iş birliğinin en başarılı örneklerine imza attık. Mesleki eğitim konusunda kazandığımız deneyimi ve birikimi yeni dönemde TİM Başkanı kimliğimle tüm sektörlerimizin gelişimi için kullanacağım” dedi.

İHKİB protokol okullarından mezun olan  öğrencilere diplomalarını TİM Başkanı Gültepe verdi
banner98

Mesleki eğitimde devlet– özel sektör iş birliğinin en başarılı örnekleri arasında gösterilen İHKİB protokol okullarında mezuniyet sevinci yaşandı. Eğitimlerini tamamlayarak mezuniyete hak kazanan 400 öğrenciye diplomaları Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe’nin de katıldığı törenle verildi.

Aynı zamanda İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanlığını da yürüten Mustafa Gültepe, törende yaptığı konuşmada süründürülebilir ihracat için eğitimli, donanımlı ve vizyoner iş gücünün şart olduğunun altını çizdi. Bu gerçekten hareketle her düzeyde eğitime destek verdiklerini hatırlatan Gültepe, şöyle devam etti:

“Milli Eğitim Bakanlığımızla 1997’de başlayan iş birliğimizi 2016’da imzaladığımız protokol ile beş liseyi kapsayacak şekilde genişlettik. Protokol kapsamında desteklediğimiz hazır giyim eğitimi veren meslek liselerinden 8 bini aşkın gencimizi mezun ettik. Bugün 400 gencimizin daha aralarına katıldığı mezunlarımızın büyük bölümü öğrencilik döneminde tanıştıkları sektörde bizimle birlikte çalışıyorlar, üretiyorlar ve katma değer yaratıyorlar. Biz öğrencilerimize sadece standart bir eğitim vermiyoruz.

Aynı zamanda mesleki eğitimin algısını ve farkındalığını artırmak, gençlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak, yaratıcı fikirlerini pratiğe geçirebilmek için organizasyonlar düzenliyoruz. 2018’de meslek liselerimizde Beceri Yarışması ile başladık, pandemi döneminde İnovatif Fikir Maratonu ile devam ettik. Üniversitelerimiz için İHKİB Girişimcilik ve İnovasyon Yarışmamızı başlattık. YÖK ve ihracatçı birliklerimizle yürüttüğümüz ‘Tercihim Tekstil Mühendisliği’ projesi ile bu bölümün itibarını yeniden kazandırdık.

Özetle mesleki eğitimde sanayi-okul iş birliğinin en başarılı örneklerine imza attık. Mesleki eğitim konusunda kazandığımız deneyimi ve birikimi yeni dönemde TİM Başkanı kimliğimle tüm sektörlerimizin gelişimi için kullanacağım.”

GÜVEN KARACA: GENÇLERİMİZİN VİZYONUNA İHTİYACIMIZ VAR

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Güven Karaca da konuşmasında meslek liselerine ellerinden gelen imkânı sunduklarını söyledi. Türkiye’nin son 12 ayda 240 milyar dolarlık ihracata imza attığını hatırlatan Karaca, “İhracatımızı çok daha yukarılara taşıyabilmemiz için gençlerimizin vizyonuna, bilgi birikimine ihtiyacımız var. Daha fazla gencimizi sektörümüze kazandırmak için mesleki eğitime desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İLKER KARATAŞ: MEZUNLARIMIZIN BÜYÜK BÖLÜMÜ SEKTÖRDE BİZİMLE ÇALIŞIYOR

İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Çalışma Grubu Başkanı İlker Karataş ise, mezuniyetten sonra da öğrencilerle irtibatta kalmaya özen gösterdiklerini söyledi. İHKİB Protokol okullarından mezun öğrencilerin iş bulma oranının diğer mesleki teknik anadolu liselerine göre çok yüksek olduğunu vurgulayan Karataş, “Son üç yılda moda tasarım teknolojileri alanında mezun ettiğimiz 506 öğrencimizin 350’si sektörde çalışıyor, 62’si üniversitelerde eğitime devam ediyor, 52’si de üniversiteye hazırlanıyor” dedi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0