İHH, Sierra Leone'ye 4 kalıcı eser kazandırdı

İHH, Sierra Leone'ye 4 kalıcı eser kazandırdı
banner98

 İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, yetimhane, fakülte ve 2 camiyi, Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de hizmete açtı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, eserlerin açılışına, Türkiye Cumhuriyeti Freetown Büyükelçisi Sibel Erkan, Sierra Leone'nin Ankara Büyükelçisi Mohamed Hassan Kai-Samba, yerel yetkililer, bölge halkı ve Türkiye'den gelen gönüllü ekip katıldı.

Hz. İsa Camii ve İslam Kültür Merkezi, Rahman Camii ve Hacı Dervişoğulları İlahiyat Fakültesi başkent Freetown'un çeşitli bölgelerinde, Namaz ve İnfak Kardeşliği Yetim Eğitim Kompleksi Moyamba bölgesinde inşa edildi.

İHH ekibi ayrıca tefrişatını yenilediği, tadilatını yaptığı ve dönemsel gıda ihtiyaçlarını karşıladığı yerel yetimhaneleri de ziyaret etti.

- "Türkiye'nin kardeşlik eli olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz"

İHH Sierra Leone Temsilcisi İsmail Yılmaz, uzun bir iç savaştan sonra koşullar daha da zorlaşınca buradaki çalışmalara başladıklarını aktardı.

İHH olarak toplumun genel sorunlarıyla ilgili projeler üretme çabası olduklarını belirten Yılmaz, "Türkiye'nin kardeşlik eli olarak burada faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bizi yalnız bırakmayan bağışçı ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Buraya yapılan her yardım çok büyük bir iyiliktir"

Büyükelçi Sibel Erkan, Sierra Leone'nin dünyanın en az gelişmiş 10 ülkesi arasında yer aldığını ve uluslararası toplumun yaptığı her yardımın ülkeye ilaç gibi geldiğini belirtti.

İHH'nin yaklaşık 10 yıldır ülkede faaliyet yürüttüğünü kaydeden Erkan, artık uluslararası statüye kavuşan vakfın, son dönemde Sierra Leone'de yaptığı hizmetlerle büyük ses getirdiğini ifade etti.

Erkan, "Ülke insanı, tüm bunları gördüğü zaman ülkemize karşı büyük bir sevgi ve alaka gösteriyor. Buraya yapılan her yardım çok büyük bir iyiliktir. Bu nedenle tüm sivil toplum kuruluşlarımızın Afrika genelinde ve Sierra Leone özelinde yapacakları katkılar şüphesiz çok büyük değer taşımaktadır." değerlendirmesini yaptı.

Açılış törenlerinden sonra ülkedeki engelli evlerini ziyaret ederek bilgi alan İHH ekibi, programın ardından yurda döndü.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2022, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0