İHH'den Lübnan'daki yetim çocuklara yardım

İHH'den Lübnan'daki yetim çocuklara yardım
banner98

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Yetim Dayanışma Günleri Projesi kapsamında Lübnan'da yetim çocuklar ve ailelerine hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, bu yıl "Büüüs Büyük İyilikler" sloganıyla yürütülen Yetim Dayanışma Günleri Projesi devam ediyor.

İHH ekipleri, projenin uygulandığı ülkelerden Lübnan'da da yetimlere ve ailelerine yönelik pek çok çalışmayı hayata geçirdi.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden İHH gönüllüleri, Lübnan'ın Trablus, Beyrut, Sayda ve Bekaa bölgelerinde yetimlere ve ailelerine hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı. 4 gün süren ziyaretler boyunca, 3 farklı proje hayata geçirildi.

Yetim Dayanışma Günleri etkinlikleri kapsamında, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde bulunan Burj al-Barajnah Filistin Mülteci Kampı'nda yaklaşık 400 yetim çocuğun katıldığı şenlik düzenlendi.

Yöresel halk oyunlarının oynandığı şenlikte, palyaço gösterileri ve yüz boyama etkinlikleri yapıldı, çocuklara ikramlarda bulunularak hediyeler verildi.

Ziyaret kapsamında ayrıca 600 yetim ailesine adak-akika kurban payları dağıtılırken, İHH'nin Gelir Temini Projeleri kapsamında da 5 yetim ailesine bakkal, 1 aileye de çocuk giyim mağazası açıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2022, 19:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0