İHH'dan Suriye'de kar yağışından etkilenen kamplar için acil yardım çağrısı

İHH'dan Suriye'de kar yağışından etkilenen kamplar için acil yardım çağrısı
banner98

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda yoğun kar yağışı ve yağmurdan etkilenen siviller için acil yardım çağrısı yaptı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin, Azez, El Bab, Çobanbey ve Cerablus bölgelerinde, önceki gece etkili olan kar ve yağmur, binlerce ailenin yaşadığı çadır kampları olumsuz etkiledi.

İHH Suriye Çalışmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Yakup Işık, kamplarda kışı geçiren sivillerin kar yağışı nedeniyle yaşadığı zorlukların giderilmesi amacıyla yardım çalışması başlatıldığı bildirildi.

Işık, yağışın başladığı gece saatlerinden bu yana İHH ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Bazı çadırlar tamamen kullanılamaz hale geldi. Bölgede halen derme çatma vaziyette kurulu çok sayıda kamp var." dedi.

"İyilik soğuk geçirmez." diyerek destek çağrısı yapan Işık, "Her zaman mazlumların yanında olan vicdan sahiplerini bugün de destek vermeye davet ediyoruz. Çünkü inanıyoruz ki iyilik soğuk geçirmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Kamplarda kalanlar için acil ihtiyaçlar ise kömür, sünger yatağı, battaniye, yorgan, çizme, mont, atkı, bere, eldiven, un ve gıda olarak duyuruldu.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2023, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0