İBB Başkanı İmamoğlu'ndan CHP Kurultayı değerlendirmesi

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan CHP Kurultayı değerlendirmesi
banner98

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4-5 Kasım'da yapılacak CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin, "Sayın Genel Başkanımız, adayımız sayın Özgür Özel, ben ve bütün aktörler aynı sorumlulukla yollarına devam ediyorlar." dedi.

İBB'ye bağlı İstanbul Vakfınca Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, "Büyütülen Hayallerle Cumhuriyet ve Kadın" programı düzenlendi.

Programdan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, CHP'nin olağan kurultayında divan başkanlığı görevini üstlenecek olmasına ilişkin soru üzerine, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun divan başkanlığı görevini ilettiğini söyledi.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile dünkü görüşmesinde de sürece dair değerlendirme yaptıklarını kaydetti.

- "Sayın Özgür Özel ile tariflediğimiz yol yürüyüş biçiminde de aynı noktadayım"

"Görevi kabul etmekle parti içerisindeki değişim çağrısından vazgeçtiği" şeklindeki değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine İmamoğlu, "Hayır, hiç öyle bir durum yok. Ben Sayın Genel Başkanımla da konuştuğum 4 Haziran'da ne ifade ettiysem, bugün aynı kanaatlere sahibim. Bu konuda da sayın Özgür Özel ile tariflediğimiz yol yürüyüş biçiminde de aynı noktadayım." dedi.

İmamoğlu, bu konuyla ilgili görüştüğü Özel'in çok mutlu olduğunu dile getirerek "Sayın Genel Başkanımız, adayımız sayın Özgür Özel, ben ve bütün aktörler aynı sorumlulukla yollarına devam ediyorlar." diye konuştu.

- ''Cumhuriyet ile çok büyük kazanımlar elde edildi''

İmamoğlu, programdaki konuşmasında da Cumhuriyet ile çok büyük kazanımlar elde edildiğini söyledi.

Cumhuriyet'le hiçbir kişinin, grubun, zümrenin üstün olmadığı eşit bireyler haline gelindiğini belirten İmamoğlu, "Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı kazandık. Ulus olma bilincine ulaştık, kendi kendimizi yönetme gücümüzü, egemenliğimizi elde ettik. Cumhuriyet; eğitimden üretime, teknolojiden kültür ve sanata, ulaşımdan sağlığa, hukuktan demokrasiye hemen her alanda büyük bir atılımı da beraberinde getirdi." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2023, 22:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0