Hükümlü Ve Tutuklulara Akademik Eğitim

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çağ Üniversitesi, kentteki kadın ve çocukların da bulunduğu 4 ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutukluların bireysel gelişimlerine katkı sağlamak, toplumla bütünleşmelerini desteklemek amacıyla...

Hükümlü Ve Tutuklulara Akademik Eğitim
banner98
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çağ Üniversitesi, kentteki kadın ve çocukların da bulunduğu 4 ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutukluların bireysel gelişimlerine katkı sağlamak, toplumla bütünleşmelerini desteklemek amacıyla bir program hazırladı. Program kapsamında, öncelikli kadın ve çocuklar olmak üzere, ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklulara, duygu yönetiminden, ebeveyn ve çocukları konularına, hatasız düşünme ve doğru karar vermeden, iletişim ve beden dili eğitimine kadar birçok konuda akademik eğitim verilecek.
Adana Adliyesi’de programın taslak görüşmeleriyle ilgili düzenlenen değerlendirme toplantısına Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Başsavcı Vekili Mehmet Arıkan, Cezaevi Savcısı Necdet Yalçın Şen, Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr.Ünal Ay, Psikoterapist Dr. Obengül Ejder, Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yard. Doç. Dr. Murat Koç, Müdür Yardımcısı İbrahim İnan, Adana E Tipi Kapalı, F Tipi Yüksek Güvenlikli, Karataş Kadın Kapalı ve Adana Açık Ceza İnfaz kurumlarında görev yapan psikolog, öğretmen ve sosyal çalışmacılar katıldı.
YAŞAM DENGESİNİ BOZAN KUSURLARLA BAŞA ÇIKMA EĞİTİMİ VERİLECEK
Önümüzdeki günlerde protokolü imzalanacak program kapsamında, Çağ Üniversitesi öğretim üyeleri, öncelikle kadın ve çocuklar olmak üzere ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklulara duygu yönetiminden, hatasız düşünme ve doğru karar vermeye, duygusal ve düşünsel dengeden, yaşam dengesini bozan kusurlarla başa çıkmaya, iletişim ve beden dili eğitimden, ebeveyn ve çocuklarla iletişime kadar birçok konuda akademik eğitim verecek. Hükümlü ve tutukluların toplumla bütünleşmesini, olumlu sosyal davranışlarını, ilgi alanlarını ve becerilerini geliştirerek uyumlu bir birey olmalarını desteklemek amacıyla verilecek eğitimlerle, bu kişilerin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile iş ve meslek kurslarına yönlendirilmesiyle yeniden sosyal yaşama hazırlanmaları sağlanacak.
Toplantıda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çağ Üniversitesi üyelerine toplumun en ağır sorunlarının yaşandığı cezaevlerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Ceza infaz kurumlarında görev yapan psikolog, öğretmen ve diğer görevlilerin çalışmalar yaptığını anımsatan Başsavcı Ali Yeldan, "Bu işbirliği ile cezaevlerimizin ihtiyaçlarına uygun, oradaki mahkum profiline, isteklerine yönelik bir çalışmayı hep beraber yapacağız. Bakanlığımız bu tür çalışmalara çok destek veriyor, özellikle üniversite işbirliğine çok olumlu bakıyor. Bu nedenle ben bu işbirliğini çok önemsiyor ve yükümlülerimize çok faydalı olacağına inanıyorum" dedi.
ÖNCELİKLİ HEDEF ÇOCUKLAR; AMAÇ YENİDEN SUÇ İŞLENMESİNİ ENGELLEMEK
Adana’daki 4 ceza infaz kurumunda bin 243 hükümlü olduğunu, bunların 62’sinin ise çocuk olduğunu kaydeden Başsavcı Yeldan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim öncelikli üzerinde durduğumuz hedef kitle çocuklar. Çocukları olabildiğince toplum içinde yeniden suç işlemeden yaşayabilir bir halde bulundurmak istiyoruz. Burada iyileştirme, topluma kazandırma çalışmamız var ama en önemli şey yeniden suç işlenmesin, cezaevine bir kez giren bir kişi yeniden cezaevine girmesin istiyoruz. Ve infaz sürecinde de kuruma, kurumun kurallarına, personeline, oradaki diğer hükümlülere ve tutuklulara saygılı bir tavır geliştirsin, ailevi ve toplumsal bağlarını yitirmesin, daha kötü bir hale gelmesin amacındayız. Uzmanlarımız ilk gelen tutuklu dahil olmak üzere hepsiyle birebir görüşüyorlar. Bunlarla ilgili programlar belirliyor. Bu çalışmamızla birlikte daha kapsamlı ve akademik bir hale dönüştüreceğiz."
Yrd. Doç. Dr. Murat Koç da, 4 cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklular için ayrı ayrı programlar uygulayacaklarını, bireysel gelişim konularında verim alabilecekleri performansları programa yansıttıklarını söyledi. Bu programın, üniversitenin bu yılki en büyük projelerden biri olduğunu kaydeden Murat Koç, "Hükümlü ve tutukluları, bir sosyal birliktelikle ayağa kalkmak, ileriye doğru, geleceğe dönük hedeflerle topluma kazandırmak yönünde çalışma belirledik. Bu proje ile üniversite toplum kaynaşmasını ceza infaz kurumlarına taşımak istiyoruz" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0