banner101

Hasvak’ın 40. Hizmet Yılı

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) 40’ıncı Hizmet Yılı’nı bir davetle kutladı.Rixos Otel’de düzenlenen programa, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, eski TBMM Başkanlarından Köksal Toptan, Çevre ve...

Hasvak’ın 40. Hizmet Yılı
Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) 40’ıncı Hizmet Yılı’nı bir davetle kutladı.
Rixos Otel’de düzenlenen programa, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, eski TBMM Başkanlarından Köksal Toptan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, HASVAK Başkanı Engin Öztürk’ün yanı sıra birçok davetli katıldı.
Vakıfların gönüllülük esasına göre devam ettiğine işaret eden Başbakan Yardımcısı Arınç, “HASVAK başarılı olanların en başında geliyor. 1974 öncelikle Kıbrıs çıkarması sonrasında onlara gönüllü hizmet için koşan Engin hanımefendinin daha sonra 1985’ten itibaren bunu vakfa dönüştürmesi bugün Türkiye’de 10 ile Almanya ve Hollanda’da iki şubesi bulanan bir vakıf.” dedi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, “Siyasi hayatımda ki 40 yıla yaklaştı, hastane ziyaretlerini açık söylemek gerekirse biraz da siyasi amaçla yapıyordum. Ancak bunun çok faydasını gördüm. 12-13 yıl önceden hemen hemen 15 günü geçirmemek üzere hastaneleri ziyaret ederdik. Hastanelerimizin o zaman ki durumlarını çok daha iyi biliyoruz. Yani sağlam girenin, sağlam çıkamadığı o hastanelerimizde bazen bir yatakta iki kişinin bulunduğu, tuvaletlerine girilemediği ve maalesef hastanelerimizin hasta bakıcısı ve doktoru, yönetimiyle zaafta bulunduğu zamanlardı. Bir kenarda kıvranan insanları görürdük. Herkes bir ihtiyacını ifade ederdi. Kimisi ilaç beklediğini söyler, kimisi yakınlarının gelip kendisini ziyaret etmediğinden bahsederdi. Bizde onları dinler mümkün olduğu kadar çare bulmaya çalışırdık. Öncelikle onların duasını alırdık ki ben siyasette bununu çok faydasını gördüm” şeklinde konuştu.
Vakıf kurup hastalık, tedavi veya sağlık alanında bunu istismar edenlerin olduğunu anlatan Arınç, "Vakıf eserlerini ihya ediyoruz, ayağa kaldırıyoruz ve vakıflarımızın hem sayısını artırmak hem de nitelik açısından daha iyi hizmet verecek haline getirmek istiyoruz. Maalesef vakıf kurup, hastalık veya sağlık alanında bunu istismar edenler de var. Üzülerek söylüyorum, isimlerini vermeyeceğim ama müfettişlerimiz zaman zaman bu vakıflarda denetim yapıyorlar. Adı sağlıkla ilgili olsa dahi bazıları vakıflarımızın burayı başka amaçlarla kullandığı konusunda bize raporlar veriyorlar. Şu anda yöneticilerinin görevden alınmasıyla ilgili pek çok davamız var. Dosyalarını özel olarak okuduğumda görüyorum ki onlar bir sürü vakıflar kurmuşlar ama içinde amaçlarına uygun hareket etmiyorlar. Bu yüzden HASVAK’a teşekkür etmemiz lazım" diye konuştu.
Konuşmaların ardından onur plaketleri takdimi, ödül töreni, yardımlar için piyango etkinliği, 40. yıl pastası kesimi ve Akçaabat Horon Ekibi gösterisi yapıldı.
Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0