Haliç’te denizden haç çıkarma töreni

Hıristiyan inancına göre Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü nedeniyle Balat’taki Fener Rum Patrikhanesinde ayin yapıldı. Patrik Bartholomeos’un rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı ayini Metropolit Tranupoltos Germanos yönetti.

Haliç’te denizden haç çıkarma töreni
banner98
Hıristiyan inancına göre Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü nedeniyle Balat’taki Fener Rum Patrikhanesinde ayin yapıldı. Patrik Bartholomeos’un rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı ayini Metropolit Tranupoltos Germanos yönetti. Ayinin ardından Haliç’in soğuk sularına atılan haçı çıkarmak için gençler birbirleriyle yarıştı.

Hıristiyan inancına göre, Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü nedeniyle Balat’ta denizden haç çıkarma töreni düzenlendi. Türkiye’de yaşayan cemaat mensuplarından ve Yunanistan'dan yoğun bir katılımın gerçekleştiği tören öncesinde Fener Rum Ortodoks Patrikhanesinde ayin yapıldı. Patrik Bartholomeos’un rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı ayini Metropolit Tranupoltos Germanos yönetti. Ayinin ardından Metropolit Germanos, beraberindekilerle birlikte Haliç sahil kenarına kadar yürüdü.

Burada kurulan platformda yapılan kısa ayinin ardından haç, Haliç’in soğuk sularına atıldı. Teknelerde bekleyen gençler, haçın denize atılması ile birlikte buz gibi suya daldı. Haçı çıkarmak için birbirleri ile yarışan gençler sınıfta kalırken, haçı 48 yaşındaki Giorgos Alexandridis çıkardı.

Alexandridis, denizden çıkardığı haçı platformda bekleyen Germanos’a getirdi. Metropolit Germanos da gençleri geride bırakarak haçı denizden çıkarmayı başaran Alexandridis’e haç işaretinden oluşan bir kolye taktı.

Yunanistan’da yaşadığını ve ilk defa Türkiye’ye geldiğini belirten Alexandridis, "Bizim için çok önemli gün. Böyle önemli bir günde haçı denizden çıkardığım için mutlu oldum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0