Hafta sonu gençlik dört ilde buluştu: Merak ettiklerini TKP'ye sordu

Türkiye Komünist Partisi gençlik örgütü Ankara ve İstanbul’un ardından geçtiğimiz haftasonu Eskişehir, Kayseri, Kocaeli ve Konya’da “Gençlik Soruyor, TKP Cevaplıyor” başlıklı söyleşilere devam etti.

Hafta sonu gençlik dört ilde buluştu: Merak ettiklerini TKP'ye sordu
banner98

TKP Merkez Komite üyeleri Senem Doruk'un Kocaeli'de, Berkay Kemal Önoğlu'nun Kayseri ve Konya'da ve Parti Meclisi üyesi Mert Doğan’ın ise Eskişehir'de katıldığı toplantılara gençlerin ilgisi yoğun oldu.  Gençlerin merak ettikleri pek çok soruya yanıt verilen buluşmalarda birçok genç TKP’ye katılma kararı aldı.

Türkiye Komünist Gençliği’nin seçim sürecinde gençlerin TKP’ye dönük artan ilgisine yanıt verebilmek için düzenlediği bu etkinliklerde gençler, ilk kez temas ettikleri TKP’nin politikalarına ilişkin bütün soru işaretlerine yanıt bulma olanağına sahip oluyor.

“Kararsız gençler neden kararsız?”

Eskişehir Dario Fo Sahnesinde gerçekleşen buluşmada en çok merak uyandıran konu gençlerin siyasi partilere dönük olumsuz tavrının kaynağının ne olduğuydu. Samimi bir atmosferde gerçekleşen söyleşide gençleri biçimsel kalıplara hapseden anlayışların onların dünyasında var olamayacağının üzerinde duruldu.

“Köşeyi dönmek bu kadar mı zor? Hep mi işçi kalacağız?”

TKP Merkez Komite üyesi Senem Doruk İnam’ın katıldığı Kocaeli buluşmasında TKP’ye yöneltilen soruların içinde en çok dikkat çeken soru ise bireysel kurtuluş olarak görülen start-up konseptlerin ve “girişimcilik” alanlarının gençler için sınıf atlama imkanı doğurup doğurmadığı üzerineydi.

Kapitalist dünyanın gençler üzerinde kişisel gelişim masallarını hep ön planda tuttuğunu ve “kendine güvenerek”, “kendini severek” her gencin sınıf atlayabileceğine dönük bir inancı yerleştirmek istediğini ifade eden Doruk, çok az sayıda “girişimci”ye vuran piyangonun “yeterince yaratıcıysanız siz de zengin olursunuz” yalanını diri tutmak için ön plana çekildiğine işaret etti. Katılımcılara bireycilik ve kapitalist sömürü sisteminin dayattığı bencillik üzerine daha kapsamlı bir değerlendirme için Nevzat Evrim Önal’ın “İnsan Bencil midir?” kitabını da öneren Doruk, insanların kurtuluşunun sömürü sisteminden kurtuluşla mümkün olduğuna parmak bastı.

Konya’da liselilerin soru bombardımanı

TKP Merkez Komite üyesi Berkay Kemal Önoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen Konya söyleşisinde ağırlığı liseli öğrenciler oluşturdu. Meslek liselerine yönelik çözüm politikasından bağımlılığın özgürlük getirip getirmeyeceğine, seçimleri AKP’ye hediye etmeye kararlı düzen muhalefetinden yalnız kalmamak için örgütlenmenin gerekliliğine pek çok başlığa girilen samimi bir sohbetin ardından Konya’da da TKP’ye katılma kararı alan gençler gönüllülük formu doldurdular. 

10 Aralık’ta İzmir Gençliği NHKM’de Buluşuyor

Türkiye Komünist Gençliği'nin 6 Kasım’da başlattığı söyleşiler 10 Aralık Cumartesi günü İzmir’de gerçekleşmesi planlanan buluşmayla devam edecek. Berkay Kemal Önoğlu’nun katılacağı, saat 15.00’te başlayacak söyleşinin adresi Konak Oska Pasajı içinde bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi olacak.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0