GÜRSU’DA MİLLİ MÜCADELE RUHU ESTİ

İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü Gürsu’da milli mücadele ruhu estirdi. 12 Mart 1921’de TBMM’de kabul edilen ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız’ın kabulünün 99. Yıldönümü Gürsu Belediyesi’nce hazırlanan kısa filmle kutlandı.

GÜRSU’DA MİLLİ MÜCADELE RUHU ESTİ
banner98

İstiklal Marşı sadece bir marş değildir, vatandır, mücadeledir, bağımsızlıktır, uğruna gözünü kırpmadan verilen canlardır, geçmiştir, şimdidir, gelecektir. Geleceğimize dört elle sarılıp, bağımsızlık ruhunu nesilden nesile aktarmaya devam edeceğiz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bağımsızlığımızın en büyük simgelerinden olan İstiklal Marşımız’ın kabulünün 99. yılını kutladığımız bugün, bu şanlı marşı ülkemize emanet eden Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve minnetle anıyoruz. Bu topraklar uğrunda savaşarak, İstiklal Marşımız’a ruh veren şehit ve gazilerimizi de anarak emanetlerine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Emanete sahip çıkacak olan gençlerimiz İstiklal Marşımız’ın anlamını iyi kavramalı. Gelecek nesillerimizin de tarihimizin her döneminde olduğu gibi vatanımızı ve bağımsızlığımızı koruma yolunda birliğimizden ödün vermeden İstiklal Marşımız’ı ilelebet muhafaza edeceklerine inancım tam ” dedi. 

Kutlamalar kapsamında; Gürsu Belediyesi’nce hazırlanan ve Kazıklı Köyü İlkokulu öğrencileri tarafından İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi sırasında millet olarak saygı duruşumuzu simgeleyen görüntülerin yer aldığı kısa film ile Lokman Hekim Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları milli mücadele ortamını yansıtan çalışmaları büyük beğeni topladı.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0