Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı, Ankara'nın Kalbindeydi

Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı, "Şehrin Tam Kalbinde, Tam Vaktinde" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bu kez de Ankara’nın kalbindeydi.

Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı, Ankara'nın Kalbindeydi
banner98

                Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı, "Şehrin Tam Kalbinde Tam Vaktinde" etkinlikleriyle,şehirlerin tarihi mekanları ve önemli noktalarında gösteriler sunuyor.

Gürsu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilenetkinlik programı kapsamında, Anıtkabir’i ziyaret eden ekip, Ankara Kalesi ve Estergon Kalesi’nde gösteri sundu.

                “Tarihimizden gelen mehteran kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasında Ayyıldız Mehteran Takımımız önemli bir görev üstlenmiş durumda” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bizi biz yapan, toplumsalbütünlüğümüzün korunmasında harç vazifesi gören, tarihi, kültürel değerlerimize sahip çıkmayı görev biliyoruz. Bu bilinçle, geçmişimizden bize emanet kalan mehteran kültürünü yaşatmak amacıyla oluşturduğumuzAyyıldız Mehteran Takımımızla,Bursa ve ülkemiz çapında etkinlikler gerçekleştiriyoruz” dedi.

                2015 yılı başında oluşturulan Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı, 45 kişilik ekibiyle, kısa sürede elde ettiği başarıyla, gösteriden gösteriye koşarak, önemli mehteran takımları arasına girdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0