banner101

Fransa’da Öldürülen Üç Pkk’lı İçin Yürüyüş Yapıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen 3 PKK’lı için Şanlıurfa’da yürüyüş yapıldı.

Fransa’da Öldürülen Üç Pkk’lı İçin Yürüyüş Yapıldı
Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen 3 PKK’lı için Şanlıurfa’da yürüyüş yapıldı. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı yürüyüşe yeni tahliye olan BDP Milletvekili İbrahim Ayhan da katıldı.

BDP'li Şanlıurfa Kadın Meclisi tarafından Fransa'nın başkenti Paris’te öldürülen PKK kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için yürüyüş yapıldı. Şanlıurfa Topçu Meydanında toplanan kalabalık, BDP il binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte bazı kadınlar zılgıt atarken, bazıları kürtçe sloganı attı. Öldürülen kadın PKK’lıların resimlerinin yanı sıra Kürtçe ‘kadın hayatına özgürlük' yazılı pankartlar taşındı. Yürüyüşe, tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nden tahliye edilen BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da katıldı. Milletvekili Ayhan’a kadın partililer, büyük ilgi gösterdi. Yürüyüş boyunca polis, geniş güvenlik tedbirleri aldı. Yüzlerce çevik kuvvet ekiplerinin yanı sıra, panzer, toma ve akrep diye tabir edilen araçlar alanda hazır bulundu.

Yürüyüşün ardından konuşan BDP Şanlıurfa İl Kadın Meclisi Sözcüsü Cahide Udum, şunları söyledi: “Çözüm ve diyalog görüşmelerinin ilk döneminde ve ilk adımında diyalog ve çözümü ortadan kaldırmak ve bitirmek istediler. Ama hedeflerine ve amaçlarına ulaşamadılar. 9 Ocak katliamı ile PKK Lideri Abdullah Öcalan ve PKK’ya mesaj verilmek istendiğini biliyoruz. Sakine Cansız PKK’nın ilk kurucularındandır. Sakine Cansız şahsında PKK kurucularına yönelik bir katliam planlanmasının yapıldığı gösterilmek istenmiştir. 9 Ocak komplosu ve katliamı, özünde kadın kurtuluş ideolojisine ve kadın kurtuluş mücadelesine karşı işlenmiş bir erkek eril sisteminin terörüdür. Geçmişten geleceğe akan bir özgürlük ruhu, bilinci ve iradesidir. Kürt kadınları olarak geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkarak, büyük mücadele duruşu ve örgütlülüğü ile 9 Ocak komplosunu aydınlatmanın ve hesap sormanın tutumu içinde olacağız.”

Olayın faillerinin ortaya çıkarılması için Fransa hükümetine de seslenen Udum, şöyle konuştu:“Elbette çok güçlü istihbarat sistemine sahip olan Fransa hükümeti yargısının bu katliamı açığa çıkarmaması mümkün değildir. Anlaşılan bu katliam ulusal ayakları olduğu kadar ulusal arası güçlerinde katılımıyla gerçekleşmiş bir katliamdır. Kürt sorunu uluslararası güçler devreye girse de Kürt halkının iradesiyle mutlaka demokratik, adil ve barışçıl bir şekilde çözülecektir.”

Yürüyüş olaysız sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0