EVDEN EVE NAKLİYAT

Dünyada ve ülkemizde evden eve nakliyat sektörünün önemi giderek artmaktadır. Evden eve nakliyat sektöründe lojistik temel bir işletme fonksiyonu olarak malların üretiminden dağıtımına kadar olan süreçte aktif bir rol oynamaktadır.

EVDEN EVE NAKLİYAT
banner98

Dünyada ve ülkemizde evden eve nakliyat sektörünün önemi giderek artmaktadır. Evden eve nakliyat sektöründe lojistik temel bir işletme fonksiyonu olarak malların üretiminden dağıtımına kadar olan süreçte aktif bir rol oynamaktadır.

Evden eve nakliyat işlemi söz konusu olduğunda taşıma, dağıtım, depolama gibi çeşitli faaliyetler lojistik temelli çalışmalar olup; günümüzde lojistik hizmetleri bu sınırlamanın ötesine taşınmıştır. Evden eve nakliyat işlemleri katma değer, tedarik zincir yönetimi, müşteri hizmetleri gibi çok sayıda konuda lojistik kavramı çerçevesinde değerlendirilebilir.

Taşımacılık faaliyetlerini akademiz bazda ele aldığımızda lojistik kavramı askeri kökenli bir kavram olup; bu konuda ilk uygulamalar askeri alanlar ve savaş sahalarında gerçekleştirildiğini görmekteyiz. Evden eve nakliyat işleminin kalbi olan lojistik “ personel ve malzeme temin, dağıtım, bakım ve yenilenme işlemlerini kapsayan askeri etkinliklerin bütününe verilen isim”dir.

Evden eve nakliyat işlemi de ikili pazarlama fonksiyonları dahilinde ele alınabilecek müşteri siparişlerinin iş yerlerinde veya müşterinin erişim sağladığı bölgede teslimatı olarak ifade edilebilir. Buna karşın evden eve nakliyat işlemi sadece bir ürünün teslimatı değildir. Evden eve nakliyat siparişleme, depolama, trafik ve rota yönetimi, ambalaj seçimi, tahminleme gibi süreçlerin tamamını içeren etkin bir bilimsel ve stratejik süreçtir.

Son zamanlarda kullanımı oldukça yaygınlaşan evdene eve nakliyat işlemlerinde “Beş Doğru (5 D)” olarak ifade edilen tanım ilk sırada gelmektedir. Bu tanımda evden eve nakliyat her türlü ürün, hizmet ve bilginin temin edildiği noktadan tüketildiği noktaya kadar bir zincir içinde doğru ürünün, doğru yerde, doğru miktar ve kalitede müşteri için kullanılabilirliğini sağlamayı hedeflemektedir.

Zaman evden eve nakliyat firması da bu özellikleri göz önüne alarak bir çalışma prensibi benimsemektedir. Evden eve nakliye işleminin hem teorisine hem de pratiğine hakim olan Zaman evden eve nakliyat, müşterilerine verdiği kesintisiz hizmet ile fark yaratmaktadır. Taşımacılık ile ilgili her türlü sorularınıza cevap verecek olan Zaman evden eve nakliyat firması bir telefon uzaklığında sizleri beklemektedir.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2021, 15:49

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0