Esenler Belediyesi Bilim Parkı Geleceğin Bilim Adamlarını Yetiştiriyor

Esenler Belediyesi Hacı Lütfiye Gürses Bilim Parkı, öğrencilere eğlence ve bilimi bir arada sunarak geleceğin bilim adamlarını yetiştirmeyi amaçlıyor. Bilim sevdalısı öğrenciler, tatillerini burada değerlendiriyor.Okulların kapalı olduğu...

Esenler Belediyesi Bilim Parkı Geleceğin Bilim Adamlarını Yetiştiriyor
banner98
Esenler Belediyesi Hacı Lütfiye Gürses Bilim Parkı, öğrencilere eğlence ve bilimi bir arada sunarak geleceğin bilim adamlarını yetiştirmeyi amaçlıyor. Bilim sevdalısı öğrenciler, tatillerini burada değerlendiriyor.
Okulların kapalı olduğu şu günlerde akranları tatildeyken, bilim sevdalısı öğrenciler kendilerini Bilim Parkı’na kapattı. Esenler Belediyesi’nin Birlik Mahallesi’nde kurduğu Hacı Lütfiye Gürses Bilim Parkı, geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor. Esenler Belediyesi, öğrencileri bilime daha çok özendirme ve geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla 9-15 yaş aralığındaki öğrencilere eğitim veriyor. Yapılan deneyler, sportif ve kültürel etkinliklerle bir yandan eğlenen öğrenciler, bir yandan da bilimsel çalışmalara imza atıyorlar. Öğrenciler aynı zamanda okulda gördükleri dersleri de alanında uzman eğitmenler tarafından tekrar edebiliyorlar.
EĞLENCELİ DENEYSEL ÇALIŞMALAR
Satranç, tekvando, ebru gibi sportif ve sanatsal eğitimler de alan öğrenciler, çeşitli gezi ve kültürel gezilerle de kendilerini sosyal alanlarda geliştirebiliyorlar. Öğrencilere ayrıca, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak kendilerini deneme imkanları da sağlıyorlar. Lav lambası, oyun hamuru, gümüş nitrat, insan pili, jelibon patlatma gibi birbirinden ilginç deneyler yapan öğrenciler, hem hoşça vakit geçiriyor, hem de bilgilerine yeni bilgiler katıyorlar.
"ARKADAŞLARIMA TAVSİYE EDİYORUM"
12 yaşındaki altıncı sınıf öğrencisi Furkan Yorulmaz, "Bilim Parkı’na geldikten sonra bilime daha çok yöneldim. Örneğin burada lav lambası deneyini öğrendim. Lav lambası, geceleri başınızın ucuna koyduğunuzda ortamı aydınlatabiliyor. Arkadaşlarıma da buraya gelmelerini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.
"BİLİME DAHA ÇOK İLGİ DUYDUM"
Bilim Parkı’nda çok eğlendiğini belirten 15 yaşındaki Latife Çeltek ise, "Ben de insan vücudundaki elektriği yaptığım deney sayesinde ölçebiliyorum. Buraya geldikten sonra bilime daha çok ilgi duydum. Tatilimi burada değerlendiriyorum. Çok güzel günler geçiriyorum" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0