Er meydanlarının “Sarı fırtınası“ İsmail Balaban ile ikiz kardeşi Turan Balaban mezuniyet sevinci yaşadı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 2013 ve 2017 yıllarındaki başpehlivanı "Sarı fırtına" lakaplı İsmail Balaban ve ikiz kardeşi Turan Balaban, Trakya Üniversitesinde (TÜ) yüksek lisans programını tamamlayarak,...

Er meydanlarının “Sarı fırtınası“ İsmail Balaban ile ikiz kardeşi Turan Balaban mezuniyet sevinci yaşadı
banner98

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 2013 ve 2017 yıllarındaki başpehlivanı "Sarı fırtına" lakaplı İsmail Balaban ve ikiz kardeşi Turan Balaban, Trakya Üniversitesinde (TÜ) yüksek lisans programını tamamlayarak, diplomalarını aldı.

TÜ'den yapılan açıklamaya göre, rektörlükte düzenlenen törende Sosyal Bilimler Enstitüsü Rekreasyon Yönetimi Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans programını başarıyla tamamlayan Balaban kardeşlere diplomalarını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu verdi.

İsmail Balaban, yaptığı açıklamada, başpehlivanlık kontenjanından Trakya Üniversitesinin ilk öğrencileri olduklarını belirtti.

Eğitimlerini tamamlayarak diplomalarını almaya hak kazandıklarını aktaran Balaban, "Eğitimimizi doktora düzeyinde de devam ettirmek istiyoruz. Bize ve ata sporu yağlı güreşe hayatını adayan sporculara verdikleri desteklerden ötürü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve şahsında Trakya Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Turan Balaban da adı Kırkpınar olan bir okuldan mezun olmanın ayrı bir mutluluk vesilesi olduğunu belirtti. Balaban, akademide yer almak, sporu bilimsel yöntem ve metotlarla ileriye taşımak istediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Tabakoğlu da Türkiye'de ilk defa Trakya Üniversitesi tarafından pehlivanlara sağlanan akademik eğitim imkanının ilk meyvelerinin İsmail ve Turan Balaban olduğunu bildirdi.

Balaban kardeşlerle gurur duyduğunu aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Kendilerinin Kırkpınar haftasında mezun olmalarının hoş bir tevafuk olduğu inancındayım. Balaban kardeşler hem çayırdan hem de artık akademiden yetişmiş bireyler olarak 660 yıllık bir geleneğin temsilcisi olarak bu mirası geleceğe taşıyacaklar. Kendilerinin doktora ya da Trakya Üniversitesi çatısı altında devam etmelerini temenni ederim."

Konuşmaların ardından Tabakoğlu, cübbe ve kep giyen pehlivanlara diplomalarını takdim ederek onların mezuniyet heyecanını paylaştı.

Törene, Rektör Yardımcısı ve Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Levent Doğan, 2003 Kırkpınar başpehlivanı, olimpiyat ikincisi ve Avrupa şampiyonu Kenan Şimşek ile gönüllü spor elçisi Yavuz Sönmez de katıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2021, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0