banner102

Engelli Genç Evlenmek İçin Tüm Engelleri Aştı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yürüme engelli Vahit Çıtırık, sevdiği kızı işsiz ve engelli olduğu için alamayınca kendi işini kurarak çanak anten tamirciliğine başladı. Azimle yaptığı işinde binaların 5’inci katına bile merdivenlerden...

 Engelli Genç Evlenmek İçin Tüm Engelleri Aştı
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yürüme engelli Vahit Çıtırık, sevdiği kızı işsiz ve engelli olduğu için alamayınca kendi işini kurarak çanak anten tamirciliğine başladı. Azimle yaptığı işinde binaların 5’inci katına bile merdivenlerden sürünerek çıkıp anten tamirciliği yapan Çıtırık, para biriktirip evlenmek istiyor.
İlçeye bağlı Oruçbey köyünde yaşayan Vahit Çıtırık (38) henüz 1 yaşındayken ateşli hastalık geçirmesi sonucu iki ayağı tutmayarak yürüme engelli oldu. 1988 yılında ise babası Ali Çıtırık’ı trafik kazasında kaybeden Vahit Çıtırık köyde aynı evde annesi ile birlikte yaşıyor. Aynı köyden bir kızı seven Vahit Çıtırık sevdiği kızı ailesinden istediğinde aldığı cevap hayatını değiştirdi. İşsiz olan Vahit Çıtırık’a kızın ailesi, “Sen engellisin ve işsizsin kızımıza bakamazsın” deyip kızı vermediler. Bunun üzerine engelli genç azmetti, yürüme engelliler için hiç de kolay olmayan bir işi seçti. Vahit Çıtırık binaların damına çıkarak çanak anten tamirciliği yapıyor. Binaların 5. katına dahi merdivenlerden sürünerek çıkan Vahit Çıtırık tek amacının evlilik olduğunu belirtiyor. Evlenmek için birikim yaptığını da belirten Çıtırık, “Yaptığım iş her ne kadar zor olsa da evlenmek istiyorum. Eşime bakabilirim. Kışın çanak anten tamirciliği yazın ise dondurma satıyorum. İleride araba da alacağım. Okuma yazmayı da kendi gayretlerimle öğrendim” dedi.
Oğlu ile aynı evde yaşayan anne Şerife Çıtırık ise “Oğluma gelen kız rahat eder. Yazın dondurma satıyor kışın çanak anten tamirciliği yapıyor. Tek isteği evlenmek. İnşallah oğluma iyi bir talihli bulacağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0