Düzenli kan bağışı yapan dekan madalyayla ödüllendirildi

Düzenli kan bağışı yapan dekan madalyayla ödüllendirildi
banner98

 Düzenli kan bağışı yaptığı için Türk Kızılay tarafından gümüş madalyayla ödüllendirilen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, herkesi gönüllü bağışçı olmaya davet etti.

Prof. Dr. Adıgüzel'e, 25 üniteden fazla kan bağışında bulunduğu için Türk Kızılay Sakarya Şube Başkanı Cevdet Koç tarafından Serdivan Şubesi'nde teşekkür belgesi ve gümüş madalya takdim edildi.

Dekan Adıgüzel, kan bağışının öneminden bahsederek, "Kan vermek sadece kendi sağlığımız için değil, diğer insanların sağlığı için hayati önem taşıyor. Kan vermek, kan hücrelerinin yenilenmesi, sağlıklı olmamız, daha dinç olmamız açısından da önemli. Diğer taraftan toplumsal, sosyal sorumluluk olarak da kan vermenin yaygınlaşması ve bunun düzenli yapılması lazım." diye konuştu.

Bağış konusunda Türk Kızılay tarafından "acil" koduyla çağrı yapılmasının beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Adıgüzel, şunları kaydetti:

"Sağlıklı olan bütün insanların kan vermeye daha duyarlı olmaları gerekiyor. Kendi açımdan bir iyilik, sadaka, bağış olarak da düşünüyorum. Yani bu sadece kan bağışı değil, aynı zamanda kendi inancımın gereği başkalarına iyilik yapmanın en güzel örneklerinden biri. Bir insanı kurtarmak, bütün insanlığı kurtarmak demektir. Belki sizin verdiğiniz kan gerçekten bir insana hayat olacaktır. O insanın bu dünyaya, bu ülkeye katacağı çok şeyler olabilir. Dolayısıyla onun yapacağı her bir güzellikte de sizin katkınız olacağını düşünebilirsiniz. Bu bir motivasyon kaynağı."

Adıgüzel, 25 üniteden fazla kan verdiği için gümüş madalyayla ödüllendirildiğini dile getirerek, "Bir ünite kan, en az 3 kişiye katkı sağlamak anlamına geliyorsa 80'e yakın insanın hayatına dokunmuş olarak kendimi mutlu hissediyorum. Herkesi de kan vererek başka insanlara iyilik yapmaya, onların hayatına dokunmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay Sakarya Şube Başkanı Koç da sürekli ihtiyaç olan kanın, insan vücudunun dışında başka ortamda oluşmayan bir madde olduğunu anlattı.

Bu nedenle kanın kaynağının insan olduğuna işaret eden Koç, "Hocam güzel bir örnek; hiç tanımadığı, bilmediği, görmediği insanların hayatına katkı sağlamak anlamında kan bağışı yapmış oluyor. Sloganımız 'Sensiz olmaz.' Onun için sağlıklı bireylerin düzenli kan bağışında bulunması hem kendi sağlıkları hem toplum sağlığı hem de ihtiyaçlı insanlar açısından gerçekten kayda değer. Sağlıklı bireylerimizi düzenli kan bağışı yapmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2023, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0