banner101

Dünya Mutfağı Ve Ünlü Şefler Türkiye’de Buluştu

İstanbul’da düzenlenen “Sirha İstanbul 2014” fuarında dünyaca ünlü şefler marifetlerini sergiledi.Dünyaca ünlü şeflerin yer aldığı uluslararası prestijli yarışmalar ve animasyonlarla bilinen “Sirha İstanbul 2014” fuarı İstanbul...

Dünya Mutfağı Ve Ünlü Şefler Türkiye’de Buluştu
İstanbul’da düzenlenen “Sirha İstanbul 2014” fuarında dünyaca ünlü şefler marifetlerini sergiledi.
Dünyaca ünlü şeflerin yer aldığı uluslararası prestijli yarışmalar ve animasyonlarla bilinen “Sirha İstanbul 2014” fuarı İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. 29 Kasım’a kadar sürecek olan fuara çok sayıda uluslararası ziyaretçi katılırken, dünyaca ünlü şefler de marifetlerini sergiledi. Restoran ve ağırlama endüstrisindeki en son trendleri konu alan konferansların ve yemek yarışmalarının düzenlendiği fuar, sektörün en’lerini ziyaretçilerle buluşturdu.
Sirha İstanbul, dünyanın en yetenekli şeflerinin ve pastacılarının ödüllendirildiği Bocuse d’Or Battle, Coupe du Monde de la Patisserie Battle ve Coupe Louis Lesaffre Türkiye seçmeleri yarışmalarına ev sahipliği yapıyor. Yiyecek hizmeti profesyonellerine yeni ve ilginç fikirler, yenilikçi teknolojiler ve her şeyin ötesinde tutku ve coşku kazandırmak üzere gastronomi, pastacılık, barmenlik konularındaki en iyi şefler ve ümit verici genç yetenekler bir araya toplanıyor.
ŞEFLER İÇİN EŞSİZ BİR BULUŞMA: BOCUSE D’ OR BATTLE
Yarın Bocuse d’Or Battle büyük prömiyerinde dünyanın en yetenekli aşçılarını ağırlayacak. Takımlar fikir alışverişinde bulunarak ve birbirlerinin yaratıcılıklarını teşvik ederek tipik bir Türk yemeğini yeniden icat edecekler. Mehmet Gürs, Rudolf Van Nunen, Fabio Brambilla gibi şefler Bocuse d’ Or Battle’ ın jüri koltuğunda yer alan isimler.
PASTA ŞEFLERİ BİRARAYA GELİYOR
Pasta şeflerine ve pastacılık sanatına vurgu yapmak üzere düzenlenecek Coupe du Monde de la Patisserie Battle (pastacılık yarışması) da Türkiye’de ilk defa yapılıyor. Coupe du Monde de la Patisserie Avrupa finalinde Türkiye’yi temsil edebilecek pasta şeflerini tanıtmak, pasta şefleri için bir tanışma ve paylaşım platformu oluşturmak amacıyla gerçekleşiyor. Renkli etkinliğin jürisi ise Gabriel Paillasson (Coupe du Monde de la Patisserie Başkanı), Aylin Yazıcıoğlu (2014 Battle Onursal Başkanı), Gökmen Sözen, Yeşim Erol, Zeynep Ağaoğulları, Tolga Özkaya’dan oluşuyor. 4 yerli pasta şefinin yarışacağı pastacılık yarışmasında, kazanan şef Ocak 2015 tarihinde organize edilecek olan Coupe du Monde de la Patisserie Dünya finaline izleyici olarak davet edilecek.
UNUTULAN YÖRESEL LEZZETLER SIRHA’DA SERGİLENECEK
Türkiye’de en eski ve devlet kuruluşu olmayan gastronomi derneği konumundaki Mutfak Dostları Derneği ile uzun süredir Anadolu’da ortaya çıkmış nadir tatları araştırmakta olan Metro Toptancı Market, Sirha İstanbul 2014 kapsamında, bu ülkede daha önce kimsenin girişmediği Anadolu’nun Lezzet Envanteri adlı bir gastronomi ve kültür etkinliği düzenlemek için birlikte çalışıyorlar. 3 gün boyunca devam edecek bu etkinlikte, Türkiye coğrafi markasını taşıma belgesi bulunan gastronomi ürünlerinin yanı sıra bu listede yer alma potansiyeli bulunan ve birçoğu unutulmaya yüz tutmuş diğer bazı ürünler sergilenecek.
Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0