Doğu Türkistan İçin Yol Kapattılar

Alperen Ocakları Bursa Şubesi, Çin Halk Cumhuriyeti zulmü altındaki Doğu Türkistan Müslümanlarına dikkat çekmek için 3 ayrı yerde birer dakikalık yol kapatma eylemi gerçekleştirdi.Doğu Türkistan’da zulüm gören Müslüman Türkler için...

Doğu Türkistan İçin Yol Kapattılar
banner98
Alperen Ocakları Bursa Şubesi, Çin Halk Cumhuriyeti zulmü altındaki Doğu Türkistan Müslümanlarına dikkat çekmek için 3 ayrı yerde birer dakikalık yol kapatma eylemi gerçekleştirdi.
Doğu Türkistan’da zulüm gören Müslüman Türkler için eylem yapan Alperen Ocakları Bursa Şubesi Kent Meydanı’nda toplandıktan sonra yolu burada 1 dakikalığına trafiğe kapattı. Daha sonra Fomara Caddesi’ne yürüyen eylemciler burada da caddeyi 1 dakikalığına kapattı. En son Atatürk Caddesi’ne çıkan grup Ulu Cami önünde de trafiği yine 1 dakikalığına kapattıktan sonra basın açıklaması yaptı. Yolu kapatma eylemi sırasında ellerindeki pankartta “Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne dikkat çekmek için yapmış olduğumuz eylem sadece 1 dakika sürecek. Kornalarınıza basarak destek olunuz. Anlayışınız için teşekkür ederiz” yazılı olan Alperenlere, sürücüler de korna çalarken, çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla gruba destek oldu.
Yaptığı açıklamada Doğu Türkistan’daki Müslümanların oruç, namaz gibi dini vecibelerinin yasaklandığını, Ramazan ayında zorla dükkanlarının açtırıldığını ve sokaklarda işkenceyle öldürüldüklerini söyleyen Alperen Ocakları Bursa İl Başkanı Aytekin Ergün, “Bu yapılan zulme sessiz kalınmamasını ümit ediyoruz. Elinizle bir şey yapamıyorsanız dilinizle, dilinizle bir şey yapamıyorsanız kalbinizle buğz ederek Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize karşı yapılan bu zulme tepki göstermenizi bekliyoruz” diye konuştu. Bazı Alperen Ocağı üyeleri’nin Çin Halk Cumhuriyeti bayrağı yaktığı eylemde, Kuran-ı Kerim okunup dua edildikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0