DİKA Yönetimi Mardin’de Toplanıyor

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), sorumluluk alanında bulunan illerle ilgili TRC-3 Bölgesi’nde yer alan paydaşların katılımıyla koordinasyon toplantısı için Mardin’de bir araya geliyor.DİKA yönetimi yarın Mardin’de toplanıyor. 2014 Yılı...

DİKA Yönetimi Mardin’de Toplanıyor
banner98
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), sorumluluk alanında bulunan illerle ilgili TRC-3 Bölgesi’nde yer alan paydaşların katılımıyla koordinasyon toplantısı için Mardin’de bir araya geliyor.
DİKA yönetimi yarın Mardin’de toplanıyor. 2014 Yılı Bütçe Uygulama sonuçlarının kurula sunularak karara bağlanmasının planlandığı toplantıya dönem başkanlığını yürüten Şırnak Valisi Ali İhsan Su, başkanlık edecek.
Mardin’deki özel bir otelde gerçekleştirilecek olan toplantıda; yapımı devam eden Ajans Ana Hizmet Binası ile ilgili mevcut gerçekleşme ve ilerleme durumunun masaya yatırılacak.
Toplantıda ayrıca Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik desteğiyle yürütülen Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması (GAP-YEEV) projesi kapsamında bölgesel ortak çağrı programı yöntemi ile çıkılması planlanan Sanayide Enerji Verimliliği Mali Destek Programı hakkında Kurula bilgi verilecek. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın talimatı ile ajanslar vasıtasıyla 81 il düzeyinde hazırlanan Sosyal Analiz çalışmasının içerik ve şablonu hakkında Kurul’a bilgi verilmesi ve TRC3 illeri sosyal yapı mevcut durumu ve öne çıkan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. TRC3 Bölgesi’nde ajans merkezi veya yatırım destek ofislerinde merkezi bütçeden gelen fonlar haricinde yürütülen, yürütülmesine katkı sağlanan ulusal veya uluslararası fonlar tartışılacak.
Toplantıda ayrıca 2014 Yılı Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında tamamlanan ön incelemeler, bağımsız değerlendirmeler, ön izlemelerle birlikte değerlendirme komitesi ve bütçe revizyonu süreçleri neticesinde oluşturulan başarılı proje listelerinin genel sekreterlik görüşleri ile birlikte kurul onayına sunulması bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0