banner102

"DenizBank İlk Senaryo Yarışması"nın jüri üyeleri belli oldu

- 1 Kasım'da başvuruların tamamlanacağı "4. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması"nın İlk Senaryo kısmında değerlendirmeyi yapacak jüri üyeleri belli oldu

İSTANBUL (AA) - Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması"nın "İlk Senaryo" bölümünün seçimi için jüri üyeleri belirlendi.

Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) açıklamasına göre, DenizBank'ın Türkiye'nin kültür ve sanat yaşamına yeni zenginlikler katma yönündeki misyonunun uzantısı olarak TÜRSAK iş birliğinde bu yıl dördüncüsünü hayata geçirdiği "DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması"nın jüri üyeleri belirlendi.

Başvuruların 1 Kasım'da tamamlanacağı ve iki kısımdan oluşan yarışmanın "İlk Senaryo" bölümünün Ana Jüri Başkanlığını Neredesin Firuze, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü ve 7 Kocalı Hürmüz filmleriyle bilinen yönetmen, yapımcı, senarist ve oyuncu Ezel Akay üstlendi.

- Ana jüride önemli isimler

Ana jüride Ezel Akay'a, Neredesin Firuze, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, O Şimdi Asker ve Kötü Kedi Şerafettin gibi filmlerinin ve Aile Bağları, Pilli Bebek ve Heberler gibi televizyon dizilerinin senaryo yazarı Levent Kazak; International Emmy ödüllerinde aday gösterilen ilk Türk oyuncu unvanına sahip Tuba Büyüküstün; Blue ve bağımsız yönetmen Tony Gatlif’in Aman Doktor (Djam) filmlerinin yapımcısı olarak tanınan yapımcı Suzan Güverte ve DenizBank Kültür Sanat Yöneticisi ve TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Perihan Yücel eşlik ediyor.


- Birinci esere 25 bin TL


Ana jürinin aralarından en iyi üç senaryoyu seçeceği finalistleri ise yine sektörden önemli isimler belirleyecek.

Her sene yüzden fazla senaryonun başvurduğu yarışmada ön jüri, TAFF Yapım Genel Koordinatörü Ömer Çalıkoğlu, Intermedya İçerik Sorumlusu Naz Yiğit, TAFF Yapım İçerik Geliştirme Sorumlusu Arman Güvenç, TIMS & B Dramalar Sorumlusu Gözde Yılmaz ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Okan Ormanlı’dan oluşuyor.

Ön jürinin yapacağı değerlendirmeyi geçecek 15 senaryo arasından ana jürinin yapacağı değerlendirme sonrası belirlenecek ilk üç senaryo ödül töreni gecesinde açıklanacak. Dereceye girecek eserlerden birincisi 25 bin TL, ikincisi 15 bin TL ve üçüncüsü ise 10 bin TL para ödülü ve sektörden ünlü isimlerden alacakları senaryo doktorluğu hizmeti ile ödüllendirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0