Darüşşafaka’nın rekortmen koşucuları madalya töreninde buluştu

Darüşşafaka Cemiyeti, bu yıl N Kolay 44. İstanbul Maratonu’nda adımlarını “Eğitimde Fırsat Eşitliği" için atan koşucularını madalya ve sertifika töreninde buluşturdu.

Darüşşafaka’nın rekortmen koşucuları     madalya töreninde buluştu
banner98

Ülkemizin önemli yardımseverlik koşusu olma özelliğini taşıyan N Kolay 44. İstanbul Maratonu’nda Darüşşafaka Cemiyeti’nin "Söz Konusu Eğitimse Yardıma Koşarız" kampanyasına destek veren Darüşşafaka gönüllüsü koşucular buluştu.

Attıkları adımlarla; Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelerek, Darüşşafaka’nın çatısı altında dayanışmayı ve paylaşmayı öğrenen öğrencilere aydınlık bir gelecek armağan eden koşucular, koşu takımları ve kurumlar için 8 Aralık’ta Darüşşafaka Cemiyeti’nde bir ödül töreni gerçekleştirildi. 

Törene, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, Başkan Vekili Zeynep Necipoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Uğur Demirci, Eşref Biryıldız, Vedat Bayrak, Darüşşafaka Kültürü ve Tarihi Komisyonu Üyesi Beşir Özmen, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, Cemiyet yöneticileri ile “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonu için adım atan koşucular, koşu takımları ve kurumlar katıldı.

21 Kasım’a kadar süren kampanyada en yüksek bağış tutarına ve bağışçı sayısına ulaşan bireysel koşuculara, koşu takımlarına ve kurumlara ödülleri; Oğuz Güleç, Zeynep Necipoğlu, Eşref Biryıldız ve Vedat Bayrak tarafından takdim edildi.

ATILAN ADIMLAR ÖĞRENCİLERİMİZE AYDINLIK BİR GELECEK OLDU

Törende konuşan Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “6 Kasım’da, dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu olma özelliğine sahip N Kolay 44. İstanbul Maratonu’nda adımlarınızı bizimle atarak, yürüttüğünüz kampanyalarla Darüşşafaka’da okuyan iki öğrencimizin ortaokuldan başlayıp liseden mezun oluncaya kadar 8 yıllık eğitim giderlerini karşılanmasına olanak tanıdınız. Bunun için siz değerli koşucularımıza, koşu takımlarımıza ve kurumlarımıza ne kadar teşekkür etsek az.” dedi.

Bağış Tutarı En Yüksek Koşucular

1.           Koray Erdoğan

2.           Cenk Alper

3.           Beşir Özmen

4.           Süleyman Morbel

5.           Atilla Benli

Bağışçı Sayısı En Yüksek Koşucular

1.           Şeyda Kukul

2.           Celal Sümer

3.           Murat Yılmaz

4.           Koray Erdoğan

5.           Oğuz Hakan Okçu

Bağış Tutarı En Yüksek Kurumlar

1.           Sabancı - Koşmaya Değer

2.           Ray Sigorta

3.           Türkiye Sigorta

4.           Vakıfbank

5.           Bir Adım Öndeyiz – Bericap Kapak

Bağışçı Sayısı En Yüksek Kurumlar

1.           Vakıfbank

2.           Sabancı - Koşmaya Değer

3.           Ray Sigorta

4.           Türkiye Sigorta

5.           Bir Adım Öndeyiz - Bericap Kapak

Bağış Tutarı En Yüksek Koşu Takımları

1.           Koşa Koşa Geliyoruz!

2.           Sales Network

3.           BtcTurk Çalışanları (Bteam)

4.           Adım Adım İstanbul

5.           Türk Traktör İyilik Fabrikası

Bağışçı Sayısı En Yüksek Koşu Takımları

1.           BtcTurk Çalışanları (Bteam)

2.           Citibank Gönüllü Komitesi

3.           Türk Traktör İyilik Fabrikası

4.           Adım Adım İstanbul

5.           Koşa Koşa Geliyoruz!

Darüşşafaka Hakkında

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olan Darüşşafaka Cemiyeti; annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak onların yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almasını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesiyle hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. 

Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla belirlenen 1000’e yakın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti; 2018 yılında notunu 9,50'ye, 2019’da 9.54’e, 2020’de 9,66’ya, 2021 yılında ise 9,74’e yükseltmiştir.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0