Darülaceze sakininden 'şefkat yuvasına' vefa

Darülaceze sakinlerinden 68 yaşındaki Füsun Kaslak, bir televizyon kanalında katıldığı bilgi yarışmasında kazandığı ödülü, kurumun "Sosyal Hizmet Şehri" projesine bağışlayarak, 20 yıldır sığındığı "şefkat yuvası"na vefa borcunu ödedi.

Darülaceze sakininden 'şefkat yuvasına' vefa
banner98

İSTANBUL(AA) - Darülaceze sakinlerinden 68 yaşındaki Füsun Kaslak, bir televizyon kanalında katıldığı bilgi yarışmasında kazandığı ödülü, kurumun "Sosyal Hizmet Şehri" projesine bağışladı.

Kısa süreli bir evlilik yapan ve sonrasında kimseye yük olmamak için 20 yıl önce Darülaceze'de yaşamaya karar veren Kaslak, kurumun İstanbul'da hayata geçireceği "Sosyal Hizmet Şehri" projesine katkıda bulunmak için bir televizyon kanalında yayınlanan bilgi yarışmasına katıldı.

Yarışmada, kendisine yöneltilen soruları cevaplayarak, 30 bin lira kazanan Kaslak, ödülü 20 yıldır sığındığı "şefkat yuvası"na bağışlayarak, vefa borcunu ödedi.

Bakan Selçuk sosyal medya hesabından paylaştı

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Kaslak'ın kendisine sarılırken ve yarışmada çekildiği 2 fotoğrafa yer vererek, "Darülaceze sakini Füsun teyzemiz katıldığı bilgi yarışmasından kazandığı ödülü, Darülacezemizin yeni kurulacak olan 'Sosyal Hizmet Şehri' projesine bağışladı. Ellerinden öperiz Füsun teyze." ifadelerini kullandı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan 68 yaşındaki Füsun Kaslak, çok kısa süreli bir evlilik yaptığını ve çocuğunun olmadığını belirterek, 1999'da Darülaceze'ye yerleştiğini anlattı.

"Seve seve bağış yaptım"

Yarışmayı her zaman takip ettiğini ve zevk için katıldığını ifade eden Kaslak, şunları dile getirdi:

"Çok heyecanlıydım. Maalesef oturduğu yerdeki gibi değilmiş. 30 bin lira alacağımdan hiç ümidim yoktu. Yarışmaya gelen arkadaşlar bana, 'Siz kazanacaksınız, bizden yüksek alacaksınız' dediler. 'Bana şaka yapıyorsunuz' dedim. Çünkü onlar hep yüksek tahsilli. Beni çağırdıklarında 'Eyvah' dedim, sağ ayağımı atarak, 'Bismillah' deyip içeri girdim. Ne dediğimin farkında değildi. Cumartesi günü seyrederken kendimi gördüm. Heyecan doruktaydı."

Kaslak, ödülü kendi isteğiyle Darülaceze'ye bağışladığını vurgulayarak, "Seve seve bağış yaptım. Faydalı bir proje olacak. Yeni yerimiz yapılıyor. Darülaceze ölürken beni yaşattı. Ben de yeni yapılacak projeye ufak bir katkım olsun diye bu bağışı aklıma koymuştum ve gerçekleştirdim. Çok iyi oldu. Çok mutlu oldum. Yine böyle bir şey olsa yine bağış yaparım." diye konuştu.

"Dünyada kendi alanında bir numara olacak"

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci de Darülaceze'de yaşamını sürdüren bir sakinin bir yarışma programına katılarak, ödülünü proje için bağışlamasının çok değerli ve güzel bir şey olduğunu ifade etti.

"Sosyal Hizmet Şehri" projesini hem Avrupa hem de Anadolu Yakası'nda hayata geçirmek istediklerini aktaran Cebeci, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 yıl önce 2 tane 'Sosyal Hizmet Şehri' projesinin yapılması, arsalarının da devlet arazisi ve 300 dönümden aşağı olmaması talimatında bulundu. Avrupa Yakası'nda Arnavutköy Yassıören'de bulunan yeni yerimizin bütün işlemleri tamamlandı. Sosyal hizmet şehri, 150 bin metrekare üzerine kurulacak ve bin 500 kişi kapasiteli olacak. Önümüzdeki aylarda bunun temelini atacağız. Dünyada kendi alanında bir numara olacak. Sadece Türkiye'ye değil, tüm insanlığa ücretsiz hizmet verecek."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0