Cumhurbaşkanı Gül'den 'Çalışan Gazeteciler Günü' Mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Basının sorumluluklarını layıkıyla ifa edebilmesinin en önemli şartı, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'den 'Çalışan Gazeteciler Günü' Mesajı
banner98
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Basının sorumluluklarını layıkıyla ifa edebilmesinin en önemli şartı, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, basının demokrasinin en temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Özgür ve tarafsız bir basın demokrasiyi güçlendirirken, sağlıklı bir kamuoyu oluşmasına, halkın gerçekleri öğrenmesine, bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesine değerli katkılar yapar. Basının sorumluluklarını layıkıyla ifa edebilmesinin en önemli şartı, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır. Bugün gelişmiş demokrasileri incelediğimizde, basının bu toplumlarda oynadığı etkin ve güçlü rolü görebiliriz. Basın; halkın haber alma hakkı görevini yerine getirirken, kendi objektifliğine zarar verecek yönlendirmelerden kaçınması da temel önceliklerden olmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Basın, görevini sürdürürken, evrensel meslek ilkelerini hayata geçirmeli, kamu yararını, özel hayata saygıyı, hukukun temel ilkelerini üstün tutan bir anlayışta olmalıdır. Bu yaklaşımın halkımızın basınımıza güvenini sürekli kılacağı gibi, basınımızın itibarını da daha yukarılara taşıyacağı muhakkaktır" diyen Cumhurbaşkanı Gül, basın çalışanlarının, çok önemli ve güç bir görevi karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen fedakarlıkla sürdürdüğünü vurgulayarak şunları kaydetti:

"Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, çatışmalarda, savaşlarda, can güvenliklerini de riske atarak haber peşinde koşan gazeteciler gerçekten saygıyı ve takdiri fazlasıyla hak eden bir anlayışla görevlerini yerine getirmektedir. Çalışan gazetecilerin haklarının korunması, daha iyi imkanlara kavuşturulması, onların güzel şartlarda, kendilerine yakışır şekilde yaşamalarını, mesleklerini en iyi şekilde icra etmelerini sağlayacaktır. Değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Bu vesileyle, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum."

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0