Cox's Bazar'daki Arakanlı Müslümanlara kurban yardımı

Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki mülteci kamplarında İHH'nin topladığı bağışlarla satın alınan 375 büyükbaş hayvanın kesimi gerçekleşti.

Cox's Bazar'daki Arakanlı Müslümanlara kurban yardımı
banner98

COX'S BAZAR (AA) - Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki mülteci kamplarında yaşayan Arakanlı Müslümanlara, dün İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfına (İHH) yapılan bağışlarla satın alınan ve kampta kesilen kurbanlık etler dağıtıldı.

Kurban Bayramı'nı dün kutlamaya başlayan Arakanlılar, bayram namazını kamp alanındaki bambudan yapılmış mescitlerde kıldı.

Namazın ardından Kurban Bayramı hutbesini okuyan imam, hutbeden sonra Arakanlı mazlumların kurtuluşu için Allah'a dua etti. Bayram duasına gözyaşları içinde eşlik eden cemaat, namazın ardından kampa gelen yardım gönüllüleriyle bayramlaştı.

Kurban kesim bölgelerine getirilen sığırlar, tekbirler eşliğinde kesildi.

Daha sonra et dağıtım alanına çağırılan Arakanlı aileler, hazırlanan kurban etlerini, İHH ve Bangladeş'te İHH ile ortak faaliyette bulunan Small Kindness Bangladesh (SKB) yardım kuruluşunun gönüllülerinden teslim aldı.

Kurban etleri 7 bin 500 Arakanlı aileye gitti

Cox's Bazar mülteci kamplarında İHH'nin topladığı yardımlarla Arakanlı Müslümanlılara dağıtılmak üzere toplam 375 büyükbaş hayvan kesildi.

Her büyükbaş hayvanın eti 20 aileyle paylaştırılırken bölgede kesilen kurbanlıklar toplam 7 bin 500 aileye ulaştı.

Etlerin ulaştığı mülteci sayısı ise yaklaşık 40 bin olarak belirlendi.

Arakanlı mülteci krizi

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre 25 Ağustos 2017'den sonra Arakan'dan kaçmak zorunda kalarak Bangladeş'e sığınanların sayısı 700 bini aştı. Uluslararası insan hakları kuruluşları, yüzlerce köyün yok edildiğini uydu görüntüleriyle kanıtladı.

BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırıyor.

Öte yandan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de "Arakan'da şiddet olaylarının sürdüğüne dair bilgiler geliyor. Bu yılın ocak-haziran aylarında 11 bin Arakanlı Müslüman mülteci Bangladeş'e geçti." açıklamasında bulunmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0