Çocuklar Eğleniyor, Anneler Öğreniyor

Çocukları ile ilgilenmek zorunda kaldıkları için kurslara katılamayan anneler, Bursa İnegöl Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kreşle birlikte çocukları ile kurslara katılıyorlar. Anneler, Halk Eğitim Merkezi’nde açılan çeşitli kurslarda...

Çocuklar Eğleniyor, Anneler Öğreniyor
banner98
Çocukları ile ilgilenmek zorunda kaldıkları için kurslara katılamayan anneler, Bursa İnegöl Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kreşle birlikte çocukları ile kurslara katılıyorlar. Anneler, Halk Eğitim Merkezi’nde açılan çeşitli kurslarda eğitim görürken, yaşları 2 ile 4 arasında değişen çocuklar ise aynı çatı altındaki Halk Eğitim Kreşi’nde hem oynuyor hem eğitim alıyorlar. Halk Eğitim Merkezi’nin kreş uygulamasıyla birlikte kurslara katılan kursiyer sayısında artış yaşandı.
ANNELER KURSA, ÇOCUKLAR OYUNA
Her yaşa hitap eden çeşitli branşlarda kurslar açarak eğitim veren İnegöl Halk Eğitim Merkezi, yeni binasındaki donanım zenginliği sayesinde faaliyete soktuğu çocuk odasıyla, çocuğu olan kursiyerlerin ilgi odağı haline geldi. 2 ile 6 yaş arasında çocuğu olan anneler artık “çocuğu bırakıp nasıl kursa gideyim” demeyecek veya çocuklarını komşuya bırakıp kurslara katılarak, akılları çocuklarında kalmayacak. Artık çocuklarını da yanlarına alan anneler, Halk Eğitim Merkezi’nde kurs eğitimlerine katılırken, çocukları da aynı çatı altındaki kreşte hem eğitim alıyor hem de etkinliklere katılarak eğleniyorlar.
ÇOCUK MEMNUN, ANNE MEMNUN
Çocuğunu Halk Eğitim Merkezi’nin binasındaki kreşe bırakıp, dikiş nakış kursuna katılan anne Gülşen Koyuncu, “Güzel bir uygulama. Çocuğumu bırakacak yerim olmadığı için kurslara katılamıyordum. Bu yıldan itibaren Halk Eğitim Merkezi kreş hizmeti de vermeye başladı. Bu uygulamayla beraber ben de dikiş nakış kursuna katıldım. Kursa gelirken çocuğumu bulunduğumuz binanın zemin katındaki ücretsiz kreşe bırakıyorum. Çocuğum da memnun ben de memnunum. Gözüm arkada kalmıyor. İsteğimiz zaman kurs teneffüslerinde aşağıya inip çocuğumuza bakıyoruz” dedi.
"ÇOK RAHAT VE MEMNUNUZ"
Kursiyer anne Özlem Karadayı ise, “Çok güzel bir uygulama. Benimde çocuğum küçük olduğu için kimseye bırakamıyordum. Bu yüzden istememe rağmen kurslara da katılamıyordum. Bu uygulama çocuğu olan anneler yani bizler için süper bir şey oldu. Biz kursta bir şeyler öğreniyoruz. Aynı şekilde çocuğumuz kreşte eğitim alıyor. Çok rahat ve memnunuz” diye konuştu.
"ANNELERİMİZ KURS ALIYORLAR"
Kreş eğitimi alan yaşları 2 ile 4 arasında değişen minik çocuklara annelerinin nerede olduğu sorulması üzerine, “Annemiz elbise dikiyor, pasta yapıyor, biz de burada eğleniyoruz” dediler.
ÇOCUKLU ANNELER KURSLARA KATILIYOR
Yeni uygulama ile alakalı açıklama yapan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Yeni binamıza geçtikten sonra daha önceki yıllarda çok büyük ihtiyaç olan küçük yaşta çocuğu olan anneler kurslarımıza katılamıyorlardı. Yeni binamızda değişik kurslarımı var. Bu kurslara katılacak kursiyerlerin çocuklarına yönelik kreş hizmeti veren çocuk oyun odası oluşturduk. 2-6 yaş arası çocukları kabul edebiliyoruz. Çocuklar kreşimizde eğitim alırken, anneleri üst katlardaki atölyelerde değişik kurslara katılıyorlar. Bu sene ilk defa olduğu için öğlenci bir sınıf oluşturmuştuk. Önümüzdeki yıl hem sabah hem de öğlenci olmak üzere iki sınıf oluşturacağız” diye konuştu.
KREŞ KURSİYER ARTIŞI SAĞLADI
Bu uygulama ile beraber kursiyer sayısında artış olduğunu aktaran Özdemir, “Şu an atölyelerimiz tamamen dolu. Kurslarda doluluk yaşanıyor. Bunda kreşin etkisi var. Önümüzdeki yıl kursiyer ve öğrenci sayımız artacaktır. Bugün de 20 Kasım günü Dünya Çocuk Hakları Günü. Çocuklarımız için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 00:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0