Cizre’de Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Yürüyüş Ve Basın Açıklaması Düzenlendi

Cizre’de Kadınlar,25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında meşaleli yürüyüş gerçekleştirip, basın açıklaması yaparak, Kadınlara yönelik şiddet kınandı.Şırnak’ın Cizre İlçesinde Cizre Kadın Platformuna üye...

Cizre’de Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Yürüyüş Ve Basın Açıklaması Düzenlendi
banner98
Cizre’de Kadınlar,25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında meşaleli yürüyüş gerçekleştirip, basın açıklaması yaparak, Kadınlara yönelik şiddet kınandı.
Şırnak’ın Cizre İlçesinde Cizre Kadın Platformuna üye çok sayıda kadın, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında meşaleli yürüyüş gerçekleştirip, basın açıklaması yaparak,kadınlara yönelik şiddeti kınadı.
Nur Mahallesi Botaş Caddesinde bir araya gelen Cizre Kadın Platformuna üye kadınlar, meşaleler yakarak yürüyüşe geçti. Botaş Caddesinden ilk önce Akaydın Caddesine sloganlar eşliğinde yürüyüşlerine devam eden Kadınlar, Dicle Mahallesinin ara sokaklarından Sanat Sokağına kadar yürüdü.Sanat sokağına kadar sloganlar eşliğinde gelen Cizre Kadın Platformu Üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı.
Cizre Kadın Platformu adına açıklama yapan Serap Ok, "Kadına karşı her türlü şiddetle mücadele günü olarak belirlenen 25 Kasım’da başta Dominik cumhuriyetinde faşist-diktatör rejim tarafından katledilerek öldürülen. Bu gün şiddetle mücadele günü olarak belirlenmesine vesile olan üç kız kardeşi ve şiddete kurban giden şiddet karşısında mücadele ederek bu uğurda yaşamlarını yitiren tüm kadınları minnet ve saygıya anıyoruz" dedi.
Ok açıklamasına şöyle devam etti: "Erkek egemenlikli zihniyetin ve bu zihniyet temelinde şekillenen her türden kurumsallaşmanın bunun saosyal dokunun temel uygulanma aracı olan şiddet kadına, halklara ezilenlere karşı beş bin yıldan bu yana sistematik olarak uygulanmaktadır.Her baskı ve şiddetin girişimi yaşamı özgürlüğü insanlığı bir parça daha gerilemekte katledilmektedir. Dünya ölçülerinde şiddetin sadece fiziksel uygulamaları günlük olarak binlerce kadının çocuğun ölümüne yol açmakta sayısız tecavüz örnekleri doğurmakta ağır fiziksel saldırıların sonucu olarak kadınlar sakat bırakılmaktadır. Bu anlamda şiddet insani değerlerin yok edilme yabancılaştırma ötekileştirme yöntemi olarak uygulanmaktadır".
Yapılan basın açıklamasından sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0