banner101

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, demokrasi nöbetinin 8. gününde memleketi Kayseri’ye gelerek hemşehrileriyle buluştu. Burada halka hitap eden Bakan Özhaseki, “O namussuzlara cezalarını vermezsek dünya bize haram olsun” dedi....

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, demokrasi nöbetinin 8. gününde memleketi Kayseri’ye gelerek hemşehrileriyle buluştu. Burada halka hitap eden Bakan Özhaseki, “O namussuzlara cezalarını vermezsek dünya bize haram olsun” dedi. 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetinin 8. gününde memleketi Kayseri’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, burada hemşehrileriyle buluştu. AK Parti Kayseri Milletvekili ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, Vali Süleyman Kamçı, belediye başkanları ile birlikte halkı selamlayan Bakan Özhaseki burada vatandaşlara seslendi. Milletin azim ve cesaretinin darbecileri yendiğini söyleyen Özhaseki, “Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz gecesinde Türkiye’nin en önemli olaylarından biri gerçekleşti. Hiç kimsenin ummadığı, senelerce adeta kuzu postuna bürünmüş kurt gibi ince ince, herkese karşı nezaketle davranıp kendini saklayan riyakar, ahlaksız, şerefsiz bir grup kalkışmada bulundu. Onlar bütün hesaplarını yapmışlardı, ihtilal yapacaklardı, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı da ilk günden öldüreceklerdi. Ama hesap edemedikleri bir şey vardı. Allah’ın hesabı da başkaydı. Sizin bu gücünüzü bilmiyorlardı. O gün o tanklar, silahlar karşısında sadece ve sadece silah olarak bir hanım ablanın elinde meşe odunu gördüm, herkes göğsünü siper etmişti. Tanklar karşısında herkes dimdik ayaktaydı ve korkan hiçbir Allah’ın kulu yoktu. İşte sizin bu azminiz, bu cesaretiniz, bu yürekliliğiniz onları yendi. O gün eğer siz bu tavrınızı ortaya koymasaydınız, ilk andan itibaren meydanlara çıkıp da bu adilere ‘dur’ demeseydiniz olaylar şuydu; bunlar birçok insanı gece evinden alacak, sonra işkencehanelerde envari çeşit işkenceler yapacaklardı. Darağaçlarını kuracaklardı, intikam alma peşinde koşacaklardı. Ve bu millete hizmet eden herkesi yok etmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardı. İç savaş istiyorlardı onlar. İç savaş çıktığında Türkiye’nin ekonomisini çökertmek istiyorlardı. Bu ülkeyi Suriye’ye döndürmek istiyorlardı, bu ülkeyi parçalamak istiyorlardı, ekonomik olarak bitirip batıya uşak yapmak istiyorlardı. Akıllarındaki bütün planlar buydu, senelerdir denemek istediler ama başarılı olamadılar” diye konuştu.
“Deprem geçti ancak artçıları devam edebilir”
Darbecilerin bulundukları yerlerde yeni planlar yaptıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, onlara karşı durmanın en güzel yolunun dik şekilde meydanları beklemek olduğunu vurguladı. Bakan Özhaseki sözlerine şöyle devam etti:
“Kim kazandı peki? Muhsin Yazıcıoğlu’na işkence edenler mi kazandı? İhtilalciler mi kazandı? Bu kötülükleri bu millete satanlar mı kazandı? Ama Allah’a hamdolsun ki mahallesini kurtarmak için oraya giden ve şehit olan muhtarımız kazandı, karışışına geçi ‘ben sıkıyönetim komutanıyım, buraları bana teslim et’ deyince silahı çekip alnından vuran astsubayımız kazandı. Bunları biliyoruz biz. Elbette ki en büyük emek sizlerin. Bu tehlike geçmedi, bunlardaki oyun şeytandan daha ileri. Kendilerini 30 sene4 saklayarak buralara geliyorlar. 15-20 sene kendilerine hizmet eden komutanlarına silah dayayacak kadar adileşen bu adamlar kendilerini saklaya saklaya buralara geliyorlar. Ve şimdi bulundukları yerlerde yeni yeni şeytani planlar yapıyorlar. Geri kalan artıkları hangi tür kötülüğü yapabiliriz diye hesap ediyorlar. Şunu bilin deprem bitti, ama artçıları gelebilir. Bu namussuzlar bir yerlerden ortaya çıkabilirler. Bunlara karşı dik durmanın en güzel yolu bu meydanları beklemek.”
“OHAL’i millete değil devlete ilan ettik”
2 gün önce TBMM’den geçen OHAL ilanını millete değil kendilerine çıkardıklarını ve halkın sosyal yaşantısında bir değişiklik olmayacağını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “O namussuzlara cezalarını vermezsek dünya bize haram olsun” dedi.
Özhaseki, “Bilindiği gibi 2 gün önce milli güvenlik kurulunda olağanüstü hal kararı alındı. Enine boyuna tartıştık. Acaba ülkede olağan akışı biraz ürkütür mü acaba diye tedirginliğimiz de vardı. Ama aldığımız karar şu; biz olağanüstü hali ilan edelim, bunu millete değil kendimize, devlete ilan edelim. Kimsenin hayatından bir şey değişmesin. Sokağa çıkma noktasında, özel yaşam noktasında, işine gücüne gitme noktasında, sosyal hayatında hiçbir şey değişmesin. Ama bizim elimiz de rahatlasın. Bu kötülüğe bulaşanları işten atalım, bu namussuzlara cezasını hakkıyla verelim. Eğer bu namussuzlara cezasını vermezsek bu dünya bize haram olsun” dedi.
Öte yandan meydanı dolduran vatandaşların ‘İdam’ şeklinde slogan atmasına Bakan Özhaseki ‘İnşallah’ diye cevap verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0