Cami Altında Ders, Avlusunda Tenefüs

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesine bağlı Fener Köyü’nde eski olan okullarının yıkılarak yenisinin inşaatının sürmesi nedeniyle 2 yıldır cami altında oluşturulan Fener Şehit Muhammet Türk İlkokulu’nda eğitim görüyor.

Cami Altında Ders, Avlusunda Tenefüs
banner98
Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesine bağlı Fener Köyü’nde eski olan okullarının yıkılarak yenisinin inşaatının sürmesi nedeniyle 2 yıldır cami altında oluşturulan Fener Şehit Muhammet Türk İlkokulu’nda eğitim görüyor. Öğrenciler cami avlusuna tenefüse çıkarlarken, okullarından son derece memnun olduklarını söylediler.

Çevre sakinlerinden Köksal Ömeroğlu yaklaşık 60-70 yıllık okulun yıkılarak yenisi yapılıncaya kadar öğrencilerin 2 yıldır cami altında eğitim öğrenim gördüklerini belirterek ”Burada ikamet etmekteyim. Okulumuz 2 yıldır burada faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta eski okulumuz vardı. Çok eski idi yıkıldı. 1960’lı yıllarda yapılmıştı. Şimdi yenisinin yapılmasını bekliyoruz. Dolayısıyla öğrenciler de 2 yıldır caminin altında bulunan yerde eğitim öğretim görüyor. Ne veliler ne de çocuklar açısından bir sorun yok. Eğitim olarak da çok iyi eğitim veriliyor” dedi.

Öğrencilerin cami avlusuna tenefüse çıkarak burada top oynarken, topun avlu dışına çıkmaması için serdikleri ağ dikkat çekiyor. Okulda 5 öğretmen ile 60 öğrenci eğitim görüyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0