Çadır Kenttin Başarılı Öğrencileri İzci Kampında

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli 200 başarılı öğrenci, Başakşehir Belediyesi İzci Kampı’na katıldı. 150 erkek ve 50 kız öğrencinin katıldığı izci kampında öğrencilere izcilik...

Çadır Kenttin Başarılı Öğrencileri İzci Kampında
banner98
Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli 200 başarılı öğrenci, Başakşehir Belediyesi İzci Kampı’na katıldı. 150 erkek ve 50 kız öğrencinin katıldığı izci kampında öğrencilere izcilik eğitimi verildi.
2014-2015 eğitim ve öğretim yılında başarılı iki yüz Suriyeli mülteci öğrenci eğitim alanındaki eğitmenler tarafından tespit edildi. Bir hafta süren izci kampında, öğrencilere doğayla barışık, doğa şartlarına karşı dayanıklık eğitimi verildi. İzci kampında hafta boyunca çeşitli eğitim parkurlarına katılarak, öğrenciler hem eğlendi hem de eğitim gördü. Suriyeli öğrenciler hafta boyu çadırda kalarak, gündüzleri bisiklet gezisi, ok atarak, tırmanma duvarında tırmanarak, dengede yürümek ve doğada kamufle olmak gibi çeşitli etkinliklere katıldı.
Öğrenciler daha sonra Panorama 1453 Müzesi, Minyatür İstanbul ve Boğaz gezisine katıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve ekibi, öğrencileri ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Kız öğrenciler tarafından çizilen resimlerden etkilenen Başkan Uysal, "Gelecek yılda sizleri aramızda görmek isteriz" diyerek gönüllerini aldı.
Başkan Uysal kız öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. İzci kampına katılan kız öğrenciler, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a kendilerine bu ortamı oluşturduktan dolayı teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0