banner101

Buz Tutan Nehir Çocuk Parkı oldu !

Ağrı il merkezinde geçen ve buz tutan Murat Nehri’nin üzerinde çocuklar futbol oynuyorlar.

Buz Tutan Nehir Çocuk Parkı oldu !
Ağrı il merkezinde geçen ve buz tutan Murat Nehri’nin üzerinde çocuklar futbol oynuyorlar.

Ağrı’da hava sıcaklığının eksi 30 dereceye kadar düşmesiyle birlikte merkez sınırları içerisinde geçen ve buz tutan Murat Nehri de çocukların futbol sahası haline geldi. Nehrin buz tutmasıyla birlikte, vatandaşlar yollarını kısaltmak amacıyla köprüyü kullanmak yerine buz tutan nehrin üzerinden karşıdan karşıya geçmeyi tercih ederken, adeta tehlikeye davetiye çıkarıyor. Vatandaşlar ve çocuklar bu tehlikeyi hiçe sayarak buz tutan nehrin üzerinden geçiyor veya oyun oynuyorlar. Buz tutan nehir üzerinde geçmenin tehlikeli olduğunu, ancak nehir üzerinde geçildiğinde yolun kısaldığını ifade eden Hikmet Efe, “Hava sıcaklıklarının eksi 30-35 dereceye kadar düşmesiyle Murat Nehri buz tuttu. Buz tutan nehrin üzerinden geçmek, yolumuzu kısalttığından dolayı üzerinden gidip geliyoruz. Bu yolculuğumuzun yüzde yüz tehlikeli olduğunu biliyoruz. Nehrin üzerinden sadece gidip gelmiyoruz. Mahallemizin çocukları buz tutan bu nehrin üzerinde futbol oynuyorlar, buzun üzerinde kayıyorlar. Buzlar her an kırılabilir. Ben biraz önce nehirden geçerken buzların bazı kısımlarının aşağıda kırılmaya başladığını gördüm. Buzlar her an kırılabilir ve çocuklar nehrin içerisine düşebilirler. Anne babalar çocuklarına bakmıyorlar. ‘Çocuğum evden çıksın, ben evi temizleyeyim, ondan sonra eve gelsin’ diyorlar. Bunun hesabını yapmasınlar. Çocuklarını yanı başlarına oturtsunlar, bir kitap okutsunlar, yazı yazdırsınlar, çocuklarının gelişimini sağlasınlar. Sadece çocuk doğurmakla anne baba olunmaz. Kedi de doğuruyor, ne anladın sen anne baba olmaktan. Biz eğitimde kısıtlıyız, çok geri kalmışız. Halkımızın özellikle eğitim konusunda bilinçli olması lazım” dedi.

Buz tutan Murat Nehri üzerinde futbol maçı yapan çocuklardan Yunus Altay (13), “Murat Nehri’nin buz tutmasıyla birlikte burada futbol maçı yapıyoruz. Mahallemizde futbol maçı yapacağımız başka geniş bir alan yoktur. Nehirdeki buzların kırılma ihtimali var, hatta aşağıda bazı yerlerde kırılma var. Ailelerimiz bize buzun üzerinde oynamamamızı söylüyorlar ama biz onlardan habersiz buraya geliyoruz. Burada futbol maçı yapıyoruz veya buz üzerinde kayıyoruz” şeklinde konuştu.

Çocuklar futbol maçları bittikten sonra “insanlar buz üzerinde dans ediyor, bizlerde buz üzerinde maç yapıyoruz” dediler.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2014, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0