Bursalı Dağcılar Eksi 20 Derecede Şehitleri Andı

Osmangazi Dağcılık Arama Kurtarma Spor Kulübü üyeleri, Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıldönümü dolayısıyla eksi 20 derecede Uludağ'da şehitleri andı.

Bursalı Dağcılar Eksi 20 Derecede Şehitleri Andı
banner98
Osmangazi Dağcılık Arama Kurtarma Spor Kulübü üyeleri, Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıldönümü dolayısıyla eksi 20 derecede Uludağ'da şehitleri andı

Zorlu etkinlik için 10 dağcı Osmangazi Belediyesi'nin tahsis ettiği araçla önce Oteller Bölgesi'ne çıktı. Buz tutmuş Volfram madeninden krampon kullanarak zirve yoluna çıkan ekip 6.5 saatlik yürüyüşün ardından 2 bin 543 metreyle Marmara Bölgesi'nin en yüksek noktası büyük zirveye çıktı. 10 dağcı, burada şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kamp atmak için göller bölgesine indi. Dağcılar geceyi eksi 20 derecede buz tutmuş gölün yanında kamp yaparak geçirdi.

Pazar sabahı Alaçam bölgesine inen dağcılar 35 kilometrelik parkuru tamamlayarak Bursa’ya döndüler. Osmangazi Dağcılık Arama Kurtarma Spor Kulübü Başkanı Hamdi Güzeliş, soğuk havayı iliklerine kadar hissettiklerini, hava şartlarına uygun donanımlı kıyafetleriyle bile zorlu bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirtirken Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümünde canını feda eden şehitlerin yaşadıklarını az da olsa anladıklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0