banner102

Bursa ve çevre illerde “tam kapanma“ya uyuluyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'te sona erecek "tam kapanma" nedeniyle Bursa, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya, Yalova ve Balıkesir'de sessizlik hakim oldu.

Bursa ve çevre illerde “tam kapanma“ya uyuluyor

 Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'te sona erecek "tam kapanma" nedeniyle Bursa, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya, Yalova ve Balıkesir'de sessizlik hakim oldu.

Bursa'da muafiyet kapsamında bulunup iş yerlerine gitmek isteyenlerin araçları ve işçi servislerinden dolayı sabah saatlerinde polisin denetim noktalarında kısmi yoğunluk yaşandı. İlerleyen saatlerde cadde, bulvar ve meydanlar sakinliğe büründü.

Eskişehir'de de İki Eylül, İsmet İnönü, Cengiz Topel caddeleri ile Porsuk Bulvarı başta olmak üzere kentteki cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu. Kentte, belirlenen uygulama noktalarında ekipler kontroller gerçekleştiriyor.

Bilecik kent merkezinde de sabah işe gitmek isteyenler nedeniyle trafikte meydana gelen kısmi hareketlilik ilerleyen saatlerde yerini sakinliğe bıraktı. Kentin ana arterlerinden Cumhuriyet Meydanı, Tevfikbey, Dedeoğlu ve Ali Rıza Özkay caddeleri ile Atatürk Bulvarı'nda sessizlik yaşanıyor. Alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar, genelge kapsamında faaliyetlerini sürdüren bakkal, kasap gibi iş yerlerine yürüyerek gitti. Emniyet ekipleri ise uygulama noktalarında kısıtlama kararlarının ihlal edilmemesi için denetimlerini sürdürüyor.

Çanakkale'de de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler belirlenen noktalarda denetimlerini sürdürerek, kısıtlamaya uymayanlar hakkında ceza tutanağı düzenledi. Kentin işlek caddeleri olan Kordon Boyu, Çarşı ve Demircioğlu caddeleri sessizliğe büründü. İşlerine gitmek üzere bazı vatandaşlar otobüs duraklarında bekledi. Evcil hayvanları olanlar da sokaklarda hayvanlarını gezdirdi.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ana kavşaklarda kontrol noktaları oluşturdu. Mahalle giriş ve çıkışlarında ise kısıtlamayla ilgili denetim ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor. İzin belgesi olmayan kişiler hakkında görevlilerce tutanak düzenleniyor.

Yalova'da da vatandaşların kısıtlama öncesinde yoğunluk oluşturduğu sahil kesimleri ile ana cadde ve sokaklar boş kaldı. İl genelinde güvenlik güçleri, kısıtlamadan muaf olmadığı halde dışarı çıkanlara yönelik işlem başlattı, açık iş yerlerini denetledi.

Balıkesir'de ise başta Cumhuriyet Meydanı, Milli Kuvvetler, Edremit ve Vasıf Çınar caddeleri olmak üzere kent genelinde sessizlik hakim oldu. Kentte, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri trafik uygulaması yaptı, araçlardaki kişilerin izin belgelerini kontrol etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2021, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0