Bursa'daki uçak kazasının iki görgü tanığı yaşadıklarını anlattı

Uçağın bir parçası çatıya düşmüştü. Bir parça da servis minibüsüne düştü, her tarafı ateş aldı.

Bursa'daki uçak kazasının iki görgü tanığı yaşadıklarını anlattı
banner98

Bursa'da, Yunuseli Havaalanı yakınında tek motorlu eğitim uçağının düşmesi sonucu iki pilotun hayatını kaybettiği olayı gören kadınlar, yaşadıklarını anlattı.

Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak'taki olay sırasında torunuyla güvenlik kamerasınca görüntülenen Sultan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaza öncesi torunlarına bakmak için evinden çıktığını söyledi.

Telefonda kızıyla konuşurken bir ses duyduğunu belirten Kaya, "Başımı kaldırıp baktım, çatı üzerime geldi. Uçağın bir parçası çatıya düşmüştü. Bir parça da servis minibüsüne düştü, her tarafı ateş aldı." dedi.

Çocukları alıp evine girdiğini aktaran Kaya, yola uçaktan dökülen yakıtın kısa sürede alev aldığını ifade etti.

- "Doğal gaz patlaması zannettik"

Olay sırasında uçağın çatısına çarptığı binada bulunan Gamze Ortahisar ise kuaförlük yaptığını, saç işlemi için bu eve gittiğini bildirdi.

Eve girdiği sırada patlama duyduklarını dile getiren Ortahisar, şöyle konuştu:

"Doğal gaz patlaması zannettik. Koşarak dışarı çıktım, o anda sarsıldık zaten. Geldiğimde bir anda patlama oldu, alevlerden dışarı çıkamadım. Çıkamayınca geri içeri kaçtım, sonra tekrar çıkmaya çalıştım, çıktım. Burada yanan servis aracı babamındı. Yatanları gördüm. Babam da o anda servisten yeni gelmişti. Ölenlerden birinin babam olduğunu düşünerek müdahale etmeye çalıştım. Beni bırakmadılar, geri çektiler. O anda patlama oldu tekrar. Patlama olunca ben de geri çekilmek zorunda kaldım."

Ortahisar, duman nedeniyle kendi evlerine de giremediğini aktardı.

İçeride annesi, bir aylık bebeği ve babasının olduğunu anlatan Ortahisar, "Aradım, kimseye ulaşamayınca iyice paniğe kapıldım. Daha sonra babam beni aradı, 'Biz iyiyiz' diye. Aşağı, alevlerin içinden koşarak bebeği de alıp çıkmışlar." ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2022, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0