Bu da dördü bir arada !

2013 yılında Büyükşehir olan Şanlıurfa'da, yeni eklenen üç ilçeye de müftüleri atanınca, Şanlıurfa Müftülük binasında dört müftü bir arada görev yapıyor.

Bu da dördü bir arada !
banner98
2013 yılında Büyükşehir olan Şanlıurfa'da, yeni eklenen üç ilçeye de müftüleri atanınca, Şanlıurfa Müftülük binasında dört müftü bir arada görev yapıyor.

2013 yılının Ocak ayında yayınlanan Resmi Gazete ile Büyükşehir olan Şanlıurfa’nın Eyyübiye ve Haliliye mahalleleri ile Karaköprü beldesi ilçe oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı da yeni ilçelerden Karaköprü’ye Ahmet Altınok’u, Eyyübiye ilçesine Mustafa Erdem’i, Haliliye ilçesine ise İbrahim Halil Okulu'yu atadı. Kentte il müftüsü olarak görev yapan İhsan Açık, yeni atamaların ardından üç müftü ile görev yapmaya başladı.

İlçe müftülerinin yanı sıra kadrolu personellerin de atandığı ilçe müftülükleri, binalarının bulunmaması nedeniyle geçici olarak, il müftülük binasında hizmet veriyor. Yeni atanan üç müftünün de göreve başladığını belirten Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, durumdan memnun olduğunu ifade etti. Açık, “Bir yıl öncesinde tek müftülük ile hizmet verdiğimiz aynı bölgede şu anda 4 müftü ile hizmet veriyoruz. Büyükşehir olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Birlikte çok daha güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum. Bugüne kadarki gösterdiğimiz performansımız daha da artacaktır. En azından iki katı hatta üç katı daha fazla ve iyi hizmet sunacağız” dedi. Açık, yeni başlayan müftülerin görevlerinin hayırlı olması temennisinde de bulundu.

Yeni müftüler ise, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını söylerken, birçok işi de birlikte istişare etme imkanı bulduklarını kaydetti.

Karaköprü ve Eyyübiye müftülerinin Mart veya Nisan ayına kadar geçici olarak il müftülük binasında hizmet vereceği öğrenilirken, İl Müftüsü Açık ve Haliliye Müftüsü Halil İbrahim Okulu'nun ise aynı binada görevlerini sürdüreceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0