BGD: AKTAŞ BASINI KAMPLAŞTIRIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, yerel seçimler öncesi, Bursa’da tartışmalara yol açan reklam çalışmaları için Basın Ve Gazeteciler Derneği açıklama yaptı.

BGD: AKTAŞ BASINI KAMPLAŞTIRIYOR
banner98

Basın ve Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi İnce yaptığı açıklamada ‘’Bursa’nın en etkili basın meslek örgütlerinden biri  olarak, Alinur Aktaş’’ın reklam çılgınlığını ve basını kutuplaştırıcı hamlelerini Bursa kamuoyu ile beraber şaşkınlıkla izliyoruz. Alinur Aktaş göreve geldiği ilk günden beri, tasarruf derken, bazı basın yayın kuruluşlarına üstelik 2 ay süreli,  yüksek rakamlı ilanlar vermektedir. Yüksek bütçeli ilanlarla da yetinmeyen Alinur Aktaş, ilan çalışmalarında kendisine yakın gazeteleri tercih ederken, Basın ve Gazeteciler Derneği üyelerinin çıkardığı gazetelere ilan ambargosu uygulamaktadır. Basın ve Gazeteciler Derneği olarak Alinur Aktaş’a soruyoruz,

  1. Türkiye’nin en borçlu belediyesi olan, Bursa Büyükşehir Belediyesi bu yüksek rakamlı ilan çalışmaları için kaynağı nereden bulmaktadır?
  2. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başkan danışmanları ile ilan kullanan bazı gazete sahiplerinin arasında ahbap çavuş ilişkisi var mıdır?
  3. İlan verilecek gazeteler hangi kıstaslara göre belirlenmektedir. İlan verirken, gazetenin tirajından ziyade, gazete sahibi ile olan kişisel ilişkiler mi dikkate alınmaktadır?

Basın ve Gazeteciler Derneği olarak Alinur Aktaş’ın kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı eylemlerini kınıyor ve Alinur Aktaş’ı, Bursa’nın geleceği için sağduyulu davranmaya davet ediyoruz’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2019, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0