Berk Bebeğin Umudu Ankara’ya Ulaştı

Doğduğu günden bu yana ilik nakli bekleyen ve gözlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan 4,5 aylık Berk bebeğin umudu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ulaştı.

Berk Bebeğin Umudu Ankara’ya Ulaştı
banner98
Doğduğu günden bu yana ilik nakli bekleyen ve gözlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan 4,5 aylık Berk bebeğin umudu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ulaştı. Almanya’da bulunan donörün verdiği kan, incelemenin ardından Berk bebeğe hayat verecek.

Manisa'nın Kula ilçesinde 10 günlükken mermer hastalığına yakalanan ve ilik nakli olmadığı her gün gözlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Berk İnal, çok yakında sağlığına kavuşabilecek. 4,5 aydır Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde kalan Berk bebek için yüzde 90 uygun olarak Almanya’dan ilik bulunmuştu. Donörün kan vermesi için gün sayan İnal ailesine müjdeli haber geldi. Donörün verdiği kanın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ulaştığının haberini alan İnal ailesi büyük sevinç yaşarken, kanda yapılacak incelemenin ardından gerçekleşecek ilik naklini ise sabırsızlıkla bekliyor.

DONÖRÜN VERDİĞİ KAN İNCELENECEK

Çok hızlı ilerleyen bir hastalık olan mermer kemik hastalığına yakalanan Berk bebeğin her geçen gün gözlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen anne Pınar İnal, kandaki incelemenin yaklaşık 2 hafta süreceğini incelemenin ardından ilik naklinin yapılabileceğini söyledi. Berk bebeğe ilik bulma süreci ve oğlunun sağlık durumu hakkında bilgi veren anne Pınar İnal, “Bebeğimiz 4,5 aylık. Artık kocaman oldu. Bu geldi. Almanya’da 10’da 9 uygun ilik bulunduğu söylendi. Donöre çağrıda bulunulmuştu. Yurt dışında Noel tatili yapılıyormuş, onu bekledik. Almanya ve Türkiye’deki anlaşma gereği kan iki ülkede ayrı ayrı incelenecek hata payı bırakmamak için. Sonra sonuca göre tekrar donöre çağrıda bulunulacak iliği vermesi için” dedi.

“İNSANLARI GÖZÜYLE TAKİP EDEMİYOR”

Berk bebeğin görme sorunu yaşadığını ve acilen ilik naklinin gerçekleşmesi gerektiğini kaydeden anne İnal sözlerini şöyle tamamladı:

“Şuanda görüp görmediğini bilmiyoruz. Test yapıldı, ‘Makineye göre görmüyor’ dediler ama ışığa tepki veriyor. Ama insanları takip ettiği söylenemez. Gün geçtikçe daha anlamsız bakmaya başladı eskiden daha anlamlı bakardı. 6. aydan sonra daha detaylı ölçüm yapılacak. Çok hızlı ilerleyen bir hastalık olduğu için önüne geçemiyoruz. Gözden sonra sırasıyla kulak ve beyin de etkilenecek. Her geçen gün aleyhimize işliyor. Bir an önce nakil olması gerekiyor. Olmazsa göz kaybıyla sonuçlanacak ve gözünü kaybettikten sonra nakil olsa da geri dönüşü yok. Sağlık Bakanımıza çağrıda bulunuyorum, kendisi çok ilgilendi, çok desteği oldu. Yurt dışındaki işlemlerin hızlandırılmasını rica ediyorum. Çocuğumun görme problemi büyüyor. Şuanda sağlık durumunun iyiye gittiği söylenemez. İlik naklinden sonra düzelecek her şey.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 19:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0