“Beni Çöplüğe Atın Orada Öleyim“

Mersin'de, atık kağıt ve naylon toplayarak geçimini sağlamaya çalışan oğlu ile tek odalı çöp evde yatalak olarak yaşayan 73 yaşındaki Neziye Sedef, yetkililerden yardım istedi.

 “Beni Çöplüğe Atın Orada Öleyim“
banner98
Mersin'de, atık kağıt ve naylon toplayarak geçimini sağlamaya çalışan oğlu ile tek odalı çöp evde yatalak olarak yaşayan 73 yaşındaki Neziye Sedef, yetkililerden yardım istedi. Neziye Sedef, koltuğunun altında, belinin ortasında yara olduğunu belirterek "Mehmet de bakmam diyor, bakmıyor. Nereye gideceğim. Atın beni çöpün içine, çöpün içinde ölüp gideyim bari" diye serzenişte bulunuyor.

Merkez Akdeniz ilçesine bağlı Bahçe Mahallesi'nde atık kağıt ve naylon toplayarak geçimini sağlamaya çalışan oğlu Mehmet Sedef (49) ile çöplerin bulunduğu bir evde yaşayan 73 yaşındaki Neziye Sedef, görenlerin yüreğini burkuyor. Evlerinde ısınmak için tenekede ateş yakan oğlu sayesinde ısınabilen Neziye Sedef, yetkililer ve yardımseverlerden yardım istedi.

"NİNEM PERİŞAN HALDE"

Torunu Cumali Sedef'le sohbet eden Neziye Sedef, "Koltuğumun altında, belimin ortasında her yerimde yara var. Mehmet bakmam diyor, bakmıyor. Nereye gideceğim. Atın beni çöpün içine, çöpün içinde ölüp gideyim bari" dedi.

Neziye Sedef'in durumu hakkında bilgi veren torunu Cumali Sedef ise 3-4 ay ninesine kendi evinde baktığını ifade ederek şunları söyledi: "Kalça kırığından ameliyat oldu, platin takıldı. Ancak bir süre sonra o platinin altından tekrar kırıldı. Şu an yatalak bir şekilde yatıyor. Sırtında ve koltuk altında yara oluştu. İlgilenen kimse yok. Çocuklarının bakacak gücü yok. Burada perişan halde. Bizim kaldığımız ev dar olduğu için bir de bebeğimiz olduğu için enfeksiyon riskinden dolayı evimize alamıyoruz. Geniş bir ev tutalım diyoruz ama asgari ücretli bir insan 400 TL'lik bir evde oturmaya zorlanıyor, yapamıyor."

Ninesine bakacak bir gücü olmadığını vurgulayan Cumali Sedef, şunları söyledi: "3-4 aydır böyle yatalak bir durumda. Yalnız biz tekerlekli sandalyeye kucaklayıp oturtuyoruz. Yardım olmadan kendi kendine kıpırdayamıyor. Oğlu Mehmet Sedef ile birlikte kalıyor. Oğlunun durumu iyi değil, çok kötü. Çöp toplayarak yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Ninemin de bakacak kimsesi yok bir tek oğlu var. Bu evde kira. Burada tenekede yaktıkları ateşle ısınmaya çalışıyorlar. Beklentimiz nineye ilgililerin, yardımsever vatandaşların yardım etmesidir. En azından şu pislikten kurtulsa, tedavi edilse, bir yaşlılık veya başka bir ufak bir maaş bağlansa kendini geçindirebilecek o zaman iyi olur."

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0