banner101

Kenan Kibar'ın Ekibi

Kıvırcık Kenan'ın, elindeki kamu kaynaklarını dağıtma gücü sayesinde yaklaşık 15 yılda oluşturduğu bir ekibi var. Bu ekipte kimler yok ki! Kemalist, solcu, CHP'li, HDP'li, sağcı, İslamcı (çakma) görünümlü, AK Partili, çakma AK Partili (yani AKP'li) çok sayıda gazeteci görünümlü çakal var. Ekipte (FETÖ döneminde görmeye alıştığımız gibi yelpazenin her renginden insanlar var) öyle bir çeşni var ki, araştırmayı MİT'e verseniz 6 ayda zor çözer!

Şimdi bu ekipteki bazı isimleri aşağıda deşifre edeceğiz ama şimdilik hepsini değil. Bir şans tanıyalım da, belki içlerinde azılı olmayanlar yola gelirler.

Nezir Asaroğlu: Kenan Kibar sayesinde Bursa Medyasına dahil olan ve bu yüzden birisi kibar kıvırcık hakkında gerçekleri söylediğinde ona saldıran hatta hakaret ve tehditlerde bulunan kabadayı. Şu anda Necmi İnce'ye yaptığı tehdit ve hakaretlerden dolayı yargılanıyor. Bu vatandaş, Hikmet Şahin döneminde Olay Medya TMSF yönetimindeyken, başkanın gücü kullanılarak medyaya sokuldu. Sahibi olduğu günlük Şehir Gazetesi'nin Kenan Kibar'ın etkili olduğu belediyelerden ve kurumlardan bugüne kadar ne kadar para aldığı mutlaka araştırılmalıdır. 

Ercan Akyıldız: Dönme hızıyla fırıldakları fırfıra çeviren her devrin adamı, Kelaj Ercan. Cem Uzan'ın adamı olduğu yıllarda bizim mahalleyle hiç ilgisi olmayan bu Kelaj Ercan, şimdi kendisini en büyük AK Partili olarak pazarlamaya çalışıyor ama kendisi tam bir AKP'lidir. Velinimeti Kenan Kibar’ı yıllardır her ortamda savunur. "Sağda solda; başkanlara istediğinizi yazın umurumda olmaz ama Kenan'ı yazmayın" diye konuşur. 
Kıvırcık Kenan'ın desteğiyle Hikmet Şahin döneminde günlük Meydan Gazetesi'ni çıkarmaya başlayarak Hikmet Şahin'in tetikçiliğini yapıyordu. Gazetenin finansmanı ise belediye müteahhitleri üzerinden sağlanıyordu.
Bugün sahibi olduğu günlük Bursa'da Meydan Gazetesi'nin Kenan Kibar'ın etkili olduğu belediyelerden ve kurumlardan bugüne kadar ne kadar para aldığı mutlaka araştırılmalıdır. 

İsmail Taştan: Son yıllarda kentimize geldiği ve Bursa ile ne bir ilgisi, ne de bir bilgisi olmadığı için kendisi bu ekibin içinde yancı İsmail olarak bilinir. Kimsenin pek tanımadığı bu şahsın İstanbul’dan kentimize niye geldiği, orada tutunacağı dalı mı kalmadığı, yoksa başka sıkıntılı işleri olduğu için mi Bursa'ya kaçtığı iddiaları vs hepsi bir muamma. Gelir gelmez de bu ekibi bulup dahil oluyor. Kıvırcık ve adamları da pek sever böyle kullanılmaya müsait tipleri. Hemen o da, kimsenin bilmediği bir gazete basmaya ve aynı Kelaj Ercan gibi belediyelerden geçinmeye başlıyor. Bir de bulduğu kiralık kameramanlarla başta Yıldırım olmak üzere belediyelere görüntü çekip fahiş paralar aldığı konuşuluyor. 
Bugün sahibi olduğu haftalık Posta 16 Gazetesi ve yaptırdığı çekimler sayesinde Kenan Kibar'ın etkili olduğu belediyelerden ve kurumlardan bugüne kadar ne kadar para aldığı mutlaka araştırılmalıdır. 

Serdar Ömeroğlu: Poposunun yere yakınlığı ve fırıldaklığıyla bilinen Serdar, Kenan Kibar’ın en büyük şirketi BPR’nin de, ortaklarından birisidir. Serdar Ömeroğlu’nun ayrıca sahibi olduğu Erguvan Medya’sı, da çıkardığı yerel yönetimler dergisi ve sektörel eklerle yine belediyelerden finanse ediliyor. Solcu gazetecilerin ekibe dahil edilmesi görevini de başarıyla ifa eden Fırıldak Serdar, bir dönem paylaşım! sorunu yaşadığı kıvırcıkla tekrar anlaşmıştır ve bugün aralarında su sızmadığı gibi yine o suyun kaldırma gücünün çok daha ötesindeki büyüklüklerde gemileri yüzdürmekteler.
BPR'nin ve Erguvan Medya'nın da Kibar'ın etkili olduğu belediyelerden ve kurumlardan bugüne kadar ne kadar para aldığı mutlaka araştırılmalıdır. 

Okan Kızılkaya: Eski bir BPR çalışanı olan ve Kibarcık tarafından geçmiş dönemde Yıldırım Belediyesi'ne basın müdürü olarak monte edilen bu kızıl ve uzun şahsın elinin de ne kadar uzun olduğu belediye koridorlarında 5 yıl boyunca konuşuldu ama kendisinin daha büyük akçeli işleri olduğu için İsmail Hakkı Edebali bu işlere hiç müdahale etmedi.
Bir yetkili vatan evladı çıkıp da bu hesaplara bakarsa, Yıldırım Belediyesi'nden kibarcık Kenan'ın kendisine ve ekibine bütçeden aktarılan fahiş paraların altında bu uzun şahsın imzasını görecektir. 
Duyduğumuza göre mevcut başkan Oktay Yılmaz, bu uzunu çöplüğe göndermiş ama yetmez. Mutlaka yaptığı işlerin hesabı da sorulmalı ve adliyeye teslim edilmelidir. Her yapanın yanına kâr kaldıkça bu ekibin halkası da giderek genişliyor ve meydan çakallara kalıyor!

Mehmet Ali Balkan: Pek bilinmeyen bu arkadaş da Bursa Medyası'na hızlı bir giriş yaptı. Haberin Adresi isimli bir internet sitesi olan Balkan, hızla hormonlu bir şekilde yapılandı. Yine finansman işi aynı yollarla sağlandı. Seçim öncesinde Alinur Aktaş'ın yerine Faruk Çelik'in aday yapılacağı gündeme geldiğinde bu mecradan Bakan Çelik'e bir operasyon yapıldı. Çelik bu operasyonu görüp çok sert bir açıklama yaptı ve yargı yoluna gideceğini açıkladı. Hemen ardından ise Kelaj Ercan devreye girerek Mehmet Ali Balkan'ı savunan bir yazı yazdı. 'Gittim gördüm, hepsi okumuş çocuklar' kıvamındaki savunma yazısının ardından Çelik'le de görüşüp arabuluculuk yapmaya çalıştığı da o günlerde kulislerde konuşulmuştu.


Elbette bu ekip çok daha geniş ve bunun siyasi ayakları da var. Ancak şimdilik bu kadarı kafi. Tamamı menfaat ve maddiyat ilişkileri üzerine kurulu olan bu ekibi güçlü bir mıknatıs gibi bir arada tutan tek şey ise paradır. Bunların menfaat hortumları kesildiğinde ilk birbirlerini yiyeceklerdir. Bakınız Sedat Yalçın - Nezir Asaroğlu durumu. 


 

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0