Beethoven ve Bach BBDSO Sahnesinde

BBDSO 21 Şubat Perşembe akşamı müzik tarihini şekillendiren ünlü besteciler Bach ve Beethoven’ın eserleriyle sahnede olacak.

Beethoven ve Bach BBDSO Sahnesinde
banner98

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta müzik tarihine yön veren iki önemli bestecinin, Bach ve Beethoven’ın eserlerini seslendiriyor. Bestelerinin karmaşık ama dahiyane ve yenilikçi yapısıyla bugün bile müzisyenleri şaşırtan Johann Sebastian Bach’ın “concerto grosso” tarzında yazdığı “İki Viyola için Brandenbrug Konçerto No:6”, BBDSO viyola sanatçıları Aslıhan Kupşi ve Şirin Hasanova’nın solistliğinde müzikseverlerle buluşacak. Orkestra, Klasik ile Romantik arasındaki geçiş dönemine damgasını vuran Alman besteci Beethoven’ın özgürlük ve eşitlik düşüncelerini işlediği “Eroica” başlıklı 3. Senfonisi’ni ise BBDSO Şefi Dağhan Doğu yönetiminde sahneye taşıyacak. Konserde ayrıca Bach’ın oğlu Carl Philipp Emanuel Bach’ın “9 Numaralı Mi Minör Senfonisi” de çalınacak.

21 Şubat Perşembe akşamı saat 20.00’de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konserin biletleri; Sanat Cepte mobil uygulaması, BBDSO resmî web sitesi bursasenfoni.gov.tr ve ’un yanı sıra Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu BBDSO Müdürlüğü Gişesi ve konser akşamı AKKM Merinos Gişesi’nden satın alınabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0