banner101

Başkan Şahin’den Tesis Müjdesi

Türkiye Gençler Taekwondo Şampiyonası için seremoni düzenlendi.

Başkan Şahin’den Tesis Müjdesi

Türkiye Gençler Taekwondo Şampiyonası heyecanı Ankara’da yaşanıyor. Ankara Keçiören Taha Akgül Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada 72 ilden 688 kulübe bağlı 2187 sporcu mücadele ediyor. 8 Ekim’de başlayan ve 15 Ekim’de sona erecek şampiyonanın ardından 16-17 Ekim tarihlerinde milli takım seçme müsabakaları da yapılacak. Şampiyona ve şampiyonanın ardından yapılacak seçme müsabakalarının sonrasında 12-15 Kasım tarihleri arasında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenecek Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek milli takım belirlenecek.

Şampiyona için bir seremoni düzenlendi. Seremoniye Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Keçiören Kaymakamı Dr. Mehmet Akçay, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, federasyon yönetim kurulu üyeleri, hakemler, idareciler, antrenörler, sporcular ve davetliler katıldı.

TESİS MÜJDESİ…

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yaptığı konuşmada, Türk taekwondosunun dünyanın en iyileri arasında yer aldığını vurguladı. Başkan Şahin konuşmasında bir de tesim müjdesi verdi.

Şahin, “Keçiören Belediye Başkanımız Turgut Altınok bize 22 dönümlük bir arazi verdi. İnşallah bu jeste, federasyon olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katkılarıyla, yapacağımız tesisi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na yetiştirerek karşılık vereceğiz” dedi.

“GURUR MESELESİ”

Başkan Şahin, Türk taekwondosuun her olimpiyatta madalya aldığını hatırlatarak, “Bu bizim için çok büyük bir gurur meselesi. Çok az kotayla aldığımız bu başarılar sadece olimpiyatla sınırlı değil. Avrupa'da, dünyada ve yapılan bütün uluslararası müsabakalarda sporcularımız her yılı bir madalya rekoru kırarak tamamlamıştır. Bütün bunlarla beraber 2004'te 90 binlerde olan sporcu sayımız bugün 600 binlere dayanmıştır. Allah bizleri muzaffer kıldı ve şu an başarımız tüm dünyada konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0