BAŞKAN MUSTAFA IŞIK “DOĞAYA DUYARLI NESİLLER DÜNYAMIZI DAHA GÜZELLEŞTİRECEK”

Doğanın korunmasına duyarlı nesiller yetişmesini sağlamak amacıyla Gürsu Belediyesi’nce başlatılan uygulamayla, öğrenciler verilen eğitimlerle geri dönüşüm konusunda bilgilendiriliyor.

BAŞKAN MUSTAFA IŞIK “DOĞAYA DUYARLI NESİLLER DÜNYAMIZI DAHA GÜZELLEŞTİRECEK”
banner98

 “Ağaç yaşken eğilir” atasözünden hareketle, gelecek nesillerin doğanın dengesini koruma bilinciyle yetişmesini sağlamak amacıyla öğrencilere yönelik eğitimler düzenlediklerini söyleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Çocuklarımıza çevre ve sıfır atık bilincini aşılamayı amaçlıyoruz. Doğanın bizlere sunduğu zenginliklerin kıymetini bilen ve doğal dengenin korunması konusunda duyarlı nesiller yetişmesinde katkımız olsun istiyoruz. Doğal kaynakları daha verimli kullanmak, israfı önlemek ve atık miktarını azaltmak, atıkları geri kazanmak ve yarınlara temiz bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Bu bağlamda tüm okullarımızda öğrencilerimize atıkların ayrıştırılarak toplanması ve çevrenin korunması konularında bilinç kazandıran eğitimler veriyoruz. Bu bilinçle yetişen nesillerin dünyamızı daha güzelleştireceğine inanıyoruz.” dedi.

Geri dönüştürülebilir atıklar, kağıt, karton, plastikler, piller, bitkisel atık yağlar, cam ve tekstil atığı toplanmasında çocuklarda bilinç oluşturulmasını sağlama amacıyla düzenlenen eğitimlerde, çocuklar geri dönüşüm kutularının kullanımını uygulamalı olarak öğreniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında başlatılan çalışmalarla, Gürsulu öğrencilere doğanın korunması konusunda duyarlılık kazandırılıyor.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0