Bandırma Füze Kulübü“nün İstanbul galası yapıldı

Bandırma Füze Kulübü“nün İstanbul galası yapıldı
banner98

Türkiye'nin uzay yarışına başlangıcını beyaz perdeye taşıyan TRT ortak yapımı "Bandırma Füze Kulübü" filminin galası gerçekleştirildi.

Uniq Hall'deki galada TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, filmin yönetmeni Ömer Faruk Sorak, filmin yapımcısı Mustafa Uslu, oyuncular Alina Boz, Denizcan Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil, Aslı Bekiroğlu, Atay Yıldız, Öykü Gürman ve Gökhan Yıkılkan'ın da aralarında bulunduğu geniş oyuncu kadrosu yer aldı.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Varol, programda yaptığı konuşmada, "TRT olarak gerek klasik yayıncılıkta, gerek sinemada, gerekse dijital mecralarda memleketimizin azimle istendiğinde neler yapabileceğini göstermek istiyoruz. Yıllar sonra izlenebilecek, genç kardeşlerimizin nesiller boyu izleyip ilham alacağı ve başarı için asla vazgeçilmemesi gerektiğini anlatan çok güzel bir filmi bu hafta izleyicilerimizle buluşturacağız." dedi.

Yapımcı Uslu da filmde birbirinden kıymetli oyuncularla birlikte çalıştıklarını anlattı.

Oyuncu Alina Boz, böylesine güzel bir hikayenin içerisinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Çok güzel bir ekiple çok güzel bir yolculuk yaşadık. Güzel bir iş oldu, emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Biz çok keyif aldık umarım siz de eğlenirsiniz." ifadesini kullandı.

Denizcan Aktaş, "Bandırma Füze Kulübü"nde Türkiye'den çıkan bir başarı hikayesini anlatmaya çalıştıklarını belirterek "Kendi topraklarımızdan çıkan bir hikaye olması bakımından milletimiz için önemli bir iş. Filmde adı gibi umut dolu bir karakteri canlandırıyorum ve en çok final sahnesinde heyecanlandım." diye konuştu.

"Necati" karakterini canlandıran Erkan Kolçak Köstendil de Türk tarihinde çekilmeyi hak eden çok fazla hikaye olduğunu işaret ederek "Kendi toprağımızdan çıkan hikayeler dönüp dolaşıp gönlümüze girmeyi başarıyor. Hikayeye aşık oluyorsun. Teşekkür ediyorum geldiğiniz için." dedi.

"Kemal" rolünü üstlenen Görkem Sevindik ise filmin çok önemli bir derdi olduğunu vurgulayarak "Film ebeveynlere çocuklarına karşı ve onların düşüncelerine biraz daha saygı duymalarını tavsiye eden bir mesaj veriyor. Böyle bir projenin içerisinde yer almak da gurur verici." değerlendirmesini yaptı.

Aslı Bekiroğlu, filmi bir önceki galada izlediğini ve çok beğendini ifade ederek "İzlerken gözlerim doldu açıkçası, sizlerin de dolacağına eminim beğeneceğinize hiç şüphem yok." dedi.

TRT ortak yapımı "Bandırma Füze Kulübü" bugün itibarıyla tüm Türkiye'de sinemalarda izleyiciyle buluştu.

Film, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir lise kulübü olarak başlayan, ABD ve Rusya'yla amatör uzay yarışına girecek kadar gelişen ve Türkiye'nin tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir topluluğu konu alıyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2022, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0