Bakacak çaycısı yerel yönetime yenilmedi!

Usta gazeteci Necmi İnce Uludağ'ın seyir terası olarak bilinen Bakacak'ta vatandaşlara hem ucuz hem de kaliteli hizmet sunan Fikret Güven ile çok konuşulacak bir röportaj gerçekleştirdi.

Bakacak çaycısı yerel yönetime yenilmedi!
banner98

Araştırmacı gazeteci Necmi İnce'nin hazırlayıp sunduğu İNCE BAKIŞ Programına konu olan BAKACAK çaycısı  Fikret Güven akıllara durgunluk veren iddialarda bulundu. Usta gazeteci Necmi İnce, kısa sürede yüz binlerce kişiye ulaşan ve destek toplayan iddialara yerinde cevap aradı.

Bir yerlerden düğmeye basıldı

Fikret Güven, Milli Parklar Müdürlüğü’nde görevli bazı personelin ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine mağduriyet yaşattığını Fecebook hesabından duyurmasıyla birlikte Bursa'nın gündemine oturdu. Müşterilerine 1 liradan çay satarat amacının kar gütmek değil, gönüllere girmek olduğunu belirten Güven, bu özverisine rağmen başına gelen olumsuzlukların bir yerlerden düğmeye basılarak gerçekleştiğini söyledi. Güven ''Beni Uludağ Bakacak çaycısı olarak tanırlar. Biz işletmemize hizmet niyetiyle başladık. Burasını kendimizin yeri olarak değil, milletimizin yeri olarak gördük ve ona göre hareket ettik. Bir liraya çay satmamız müşterileri dahi şaşırttı ama biz işin maliyet kısmında değil bereket kısmında keramet aradık. Buna rağmen bizimle uğraşanlar milleti söğüşlemek isteyenlerdir. Bir yerlerden düğmeye basarak 10 yıllığına aldığımız yeri kaldırmaya çalıştılar. Bizler de tüm Bursalı dostlarımızın desteğiyle haklı mücadelemizi verdik ve hakkımızı yedirmedik. '' şeklinde konuştu.

Yerel yönetim bizi karşısına aldı

Sadece çay satma ruhsatı olan küçük dükkanında vatandaşa hem ucuz hem de kaliteli hizmet sunan Fikret Güven, ifadelerinde yerel yönetime ve yöneticilere de serzenişte bulundu. Güven, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kendisine ''Senin kalemin kırıldı.'' dediğini ve Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın da 'Git başka yerde çay sat.' ifadelerini kullandığını iddia etti. Fikret Güven, su ihtiyacını Uludağ'dan karşılamak zorunda kaldığını söyleyerek, işletmesine elektrik ve su verilmediği için duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.  

Durumu ve imkanı olmayanlara çay bedava

Yaptığı işi tamamen hizmet bilinciyle gerçekleştirdiğini vurgulayan Fikret Güven, müesseselerinde durumu ve imkanı olmayan herkese çayın ücretsiz olduğunu söyledi. Güzelliklerin paylaştıkça arttığını, bu bilinçte Bursa'ya katkı sağlamasına rağmen neden hala bir takım bürokratik oyunların içine çekilmek istendiğini anlamadığını söyleyen Güven, Alinur Aktaş'a ''Başkan, millete inersen senin ayağına paspas olurlar. Sen bana gelip, millete güzel hizmet yapıyorsun sana bir tesis yapalım deseydin öpüp başıma koyardım.'' diyerek sözlerini noktaladı.

Bu arada bu yaşanan olayları ManşetX Gazetesi olarak gündeme getirdikten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden ve İçişleri Bakanlığından yetkililer konuyla ilgili gerekli adımların atıldığı ve Fikret Güven ile görüşüldüğü söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2020, 13:43

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0