Azerbaycan Devlet Tiyatrosu Kars’ta’cumhuriyet’in İlk Sedası’nı Sahneledi

Azerbaycan İrevan Dram Tiyatrosu Kars’ta “Cumhuriyet’in İlk Sedası” oyunu sahneledi.Türkiye Anadolu Aydınlar Ocağı ile Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortak projesiyle Kars’a gelen Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu, Azerbaycan...

Azerbaycan Devlet Tiyatrosu Kars’ta’cumhuriyet’in İlk Sedası’nı Sahneledi
banner98
Azerbaycan İrevan Dram Tiyatrosu Kars’ta “Cumhuriyet’in İlk Sedası” oyunu sahneledi.
Türkiye Anadolu Aydınlar Ocağı ile Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortak projesiyle Kars’a gelen Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla Kars Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte sahne aldı. Erzurum Kongresi, Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir Paşa ve Rauf Orbay Paşa’yı konu edinen ‘Cumhuriyetin İlk Sedası’ isimli tiyatro oyununa Karslılar yoğun ilgi gösterdi.
Kars Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve Azerbaycan ile Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başlayan programa Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice, Kars Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Mehmet Tekel, Azerbaycan İrevan Devlet Tyatrosu Başkanı İftihar Piriyev ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Oyundan önce söz alan Kars Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Mehmet Tekel, Türkiye’de ilk etapta 17 ilin projede olduğunu ve kendilerinin bunu haber alır almaz Kars’ı programa dahil etmek için çalışma başlattıklarını belirtti. Tekel, programa dahil olmak için dernek olarak Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanlığı ile iletişime geçtiklerini söyledi. Tekel, “Bu iletişim sonucunda Kars programa dahil edildi. Bu ve benzeri kültürel ilişkiler, Türkiye ve kardeş Azerbaycan arasında olduğu gibi diğer Türk devletleri arasında bağları güçlendirmede en önemli etkinliklerdendir” dedi.
Tekel, projeye Kars’ın dahil edilmesini sağlayan yetkililere ve Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı’ya da teşekkür etti.
Daha sonra “Cumhuriyet’in İlk Sedası” konulu oyun ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir Paşa ve Rauf Orbay Paşa’nın Erzurum Kongresi günleri sahnelendi. Oyunda ayrıca Kurtuluş Savaşı’nın hazırlık günleri de izleyicilere yansıtıldı. Tiyatro oyunun tamamlanmasından sonra oyuncular, “10. Yıl Marşı” eşliğinde katılımcıları selamladılar. Katılımcılarda oyuncuları ayakta alkışladılar. Ardından da emeği geçenlere plaketleri verildi.
Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0