banner101

ALİ OSMAN AKAT’IN AVUKATI; “BU BİR İTİBAR SUİKASTİDİR”

Basında çıkan asılsız haberlere konu olan L’actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın avukatı Iyaz Çimen bugün Sütlüce’deki merkezde gazetecilerle bir araya geldi.

ALİ OSMAN AKAT’IN AVUKATI; “BU BİR İTİBAR SUİKASTİDİR”

Müvekkillerinin adının uyuşturucu haberleriyle anılmasının masumiyet ve lekelenmeme hakkının ihlali ve itibarına saldırı mahiyetinde olduğunu belirten Çimen, ilgili yayın kuruluşlarına tekzip göndererek hukuki süreç başlattıklarını, müvekkilin haksız yere tutuklandığını ve tüm süreçte yaşananları şeffaf şekilde gazetecilere anlattı.

20 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Asya, Amerika’nın çeşitli şehirlerinde uluslararası kalite standartlarına uygun hijyen ve temizlik ürünleri, saç bakım ürünleri, ev bakım ürünleri, kişisel bakım ürünleri gibi çeşitli ürün yelpazesiyle ticari faaliyetler yürüterek ülke genelinde başarılı ve prestijli işlere imzasını atmış saygın bir iş insanı olan Ali Osman Akat’a yönelik basında çıkan asılsız haberler hakkında Sütlüce’deki L’actone merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen avukat Iyaz Çimen konu hakkında açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“HUKUK TARİHİNDE EŞİNE AZ RASTLANIR BİR KARAR”

Çimen, basın toplantısında, “Müvekkilimiz Ali Osman AKAT hakkında basında “Uyuşturucu Baronu” gibi iftira niteliğinde, gerçek dışı ifadelere yer verilerek lekelenmeme hakkı ve masumluk karinesine aykırı bir tutum sergilenmektedir. Müvekkilimiz hakkında kesinleşen herhangi bir hüküm olmadığı gibi, müvekkilimizle alakalı şüphe uyandırabilecek husus yoktur. Sulh Ceza Hakimlikleri tarafından Ali Osman Akat iki kez tahliye edilmiştir. Sonra ne olmuştur da yeni bir delil olmamasına rağmen serbest bırakan hâkim üçüncü seferde tutuklama kararı vermiştir? Hukuk tarihinde eşine az rastlanır şekilde Müvekkilimiz, soruşturma savcısının herhangi bir delil olmadan yapmış olduğu itiraz neticesinde, hakkında tahliye kararı veren hâkim tarafından haksız yere tutuklanmıştır” diye konuştu.

Ali Osman Akat’a karşı açılan bu soruşturmanın nedenini paylaşan Çimen, “Süreç, 500’e yakın çalışandan birinin kendi adresine sipariş ettiği kargo ile ilgilidir. Çalışanın şahsi eylemlerinden şirket yöneticilerinin sorumlu tutulması hukuken mümkün değildir. Ali Osman Akat kargoyu sipariş veren olmadığı gibi kargonun alıcısı da değildir. Yine kargo sipariş adresi de teslimatın yapıldığı adreste Ali Osman Akat’a ait şirket adresleri değildir. Akat’ın bahsi geçen kargo siparişi ile hiçbir bilgisi olmadığı iletişim kayıtları ve dosyada mevcut ifade beyanları ile ortaya konmuştur” dedi.

“ESKİ FOTOĞRAFLAR, SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRİLDİ”

Geçmişte Türk Amerikan İş Adamları Derneği Başkanlığı yaptığı dönemde birçok alanda Türkiye’yi temsil eden projelere imza atan, devlet erkanıyla temaslarda bulunan Akat’ın bu isimlerle de fotoğraflarının olmasının normal olduğunu ve var olan fotoğraf karelerinin konudan bağımsız olarak servis edilerek, siyasi malzeme haline getirildiğini ve bu nedenle müvekkilinin bu konuda mağdur duruma düşürüldüğünü söyledi.

“BU BİR İTİBAR SUİKASTİDİR”

AV. Çimen: “Basında yer alan haberlerde kargoyu müvekkilimin bizzat Levent’teki adresten teslim aldığı gibi asılsız iddialar yer almıştır. Yapılan haberin ve haberciliğin kamuoyunu yanlış yönlendirdiğine dikkat çektiğimiz tekzip metnimizden sonra kamuoyuna iddianameden alınan başlıklarla haber sunulmuştur” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Yargılama süreci bitmeden, hüküm verilmeden ve mahkeme heyeti kararını açıklamadan, çeşitli basın kuruluşlarınca kesin ifadeler ve konudan bağımsız başka haberlerle ilgili görseller kullanılarak müvekkilimiz haksız bir şekilde suçlanmış, adeta basın mercilerince yargılanmış ve itibar suikasti gerçekleştirilmiştir. İlgili asılsız haber, soruşturmanın 118. gününde kamuoyuna son dakika haberi olarak servis edilmiş, iddianamede adı geçen kişilerin isimleri gizlenerek sadece müvekkilimiz Ali Osman Akat’ın ismi kötü niyetli bir şekilde lanse edilmiştir. Müvekkilim Ali Osman AKAT, kendisine atılan iftiralara rağmen yasal anlamda mücadelesini verecek, kulaktan dolma bilgilerle, yalan haberlerle kendisine isnat edilen suçlamalardan aklanacak ve itibar suikasti yapanlara karşı hukuki mücadelesini gerçekleştirecektir.”

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0