AK Parti’li Gençlerden Mursi’ye İdam Kararına Tepki

AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanlığı halkın oylarıyla seçilen Mısır’ın Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam kararına tepki göstererek eylem yaptı.Konak Sineması önünde toplanan AK Parti Gençlik Kolları çeşitli sloganlar...

AK Parti’li Gençlerden Mursi’ye İdam Kararına Tepki
banner98
AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanlığı halkın oylarıyla seçilen Mısır’ın Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam kararına tepki göstererek eylem yaptı.
Konak Sineması önünde toplanan AK Parti Gençlik Kolları çeşitli sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler. Grup adına basın açıklamasını okuyan Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, “Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam cezası onanmış, içlerinde Esma’nın babası Muhammed Biltaci’nin de olduğu 16 kişide hapishane bastıkları gerekçesiyle idam cezasına çarptırılmışlardır. Verilen bu cezalar hukukun, adaletin, insan hak ve hürriyetlerinin idamı demektir. Hukuk, meşruiyetini koruduğu değerlerin kutsallığından alır. Hukuk, insan onurunu, millet iradesini korumayı bırakıp Batı’nın ve emperyalist güçlerin menfaatlerini korumaya başladığı anda meşruiyetini kaybetmiştir. Halkın oylarıyla seçilen bir lideri ve arkadaşlarını darbeyle devirip idama mahkum etmek, bir mahkeme hükmünün icrası değil, açık ve adi bir cinayettir” dedi.
Verilen idam cezasını lanetlediklerini ifade eden Göktepe, “Ülkesinin kaderini değiştirmeye çalışan liderlerini darağaçlarıyla kaybeden bir milletin evlatları olarak Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını lanetliyoruz. Bu cinayete dur demek, insan haklarına, adalete ve hukukun üstünlüğüne inanmış herkes için bir borçtur. Bu zulüm karşısında takınılacak her tavır, gösterilecek her tepki, tüm dünya için bir insanlık sınavıdır. Bugün AK Parti Gençlik Kolları olarak, dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, her zulme karşı durduğumuzu haykırmak, Mısır halkının ve iradesinin yanında yer aldığımızı göstermek ve zalimlerin er geç devrileceğini ve zulümlerinin yanlarına kar ve payidar kalmayacağını hatırlatmak için buradayız” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0