AK Parti eski Milletvekili Rifat Sait'ten Beren Saat'te tepki

Ak Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili Rifat Sait, EKO İklim Zirvesi'ndeki konuşması nedeniyle sanatçı Beren Saat'i eleştirdi.

AK Parti eski Milletvekili Rifat Sait'ten Beren Saat'te tepki
banner98

İklim konuşulduğu bir ortamda Saat'in açıklamalarının doğru olmadığını ifade eden Sait "Biz burada iklimi konuşuyoruz. Hepimizin iklim konusunda, sağcı, solcu hangi fikirde olursa olsun iklimi konuşmamız lazım. Bu bizim ortak vesilemiz, ortak problemimiz. Bunu farklı siyasi şeylere çekip de, mesajlar vermek, gündemi değiştirmek ve kutuplaştırmak çok tehlikeli. Sanatçı arkadaşımızın konuşmasında sonra salonu terk edenler oldu. Halbuki bizim herkese ihtiyacımız var. Burada farklı fikirler, düşünceler olabilir. Benimle aynı fikirde olmayabilir. ama biz burada iklimin değişikliğini nasıl minimize edebiliriz. Gelecek nesillere biraz daha nasıl kurtarabiliriz. Bunu konuşmamız gerekirken, telefonu okuyarak siyasi bir mesaj vermek, hoş değil. Samimi olmadığını gösterdi. Buna üzüldüm. Ama bütün sanatçılarımız için bu geçerli değil. Çok değerli sanatçılarımız da var. Biz burada samimi olmamız lazım. Sadece sanatçıdan bahsetmiyorum, siyasetçilerden de bahsediyorum. Kendi siyasi partimden de bahsediyorum hepsinden. Her şeyi bir tarafa atıp , yaklaşan tehlikenin farkında olmamız lazım. Biz buna bir an önce hiçbir ideoloji olmadan hedefe doğru yürümemiz lazım. Çünkü, bu tehlike hepimizi etkileyecek." diye konuştu.

Beren Saat ne demişti?

Zirvede "İklim Elçisi" plaketi verilen Beren Saat "Öğrencilik dönemimde başörtüsünün üstüne peruk takmak zorunda kalan sınıf arkadaşlarım oldu ve geçen yıllar içinde eğitim eşitliğinin sağlanmasına hepimiz çok sevindik. Fakat sonrasında ‘kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor’ diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık." şeklinde konuşmuştu. 

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0