Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, AgeSA Pazarlama ve Strateji Genel Müdür yardımcısı Roşan Dilek ve AgeSA İş Teknolojileri Genel Müdür yardımcısı Fahri Arkan'ın açılışıyla açılışta akademisyenler ve toplantıda yer aldı. Women in Games Türkiye'nin Kurucusu Simay Dinç de markasının ilham verici başlangıç hikâyesini paylaşarak; Gelişmiş teknolojiler, yeni girişimler ve girişimciler nasıl bir dönemde beklediğime dair bir konuşma gerçekleştirdi.
3 Yıllık Proje Dönemi Sonunda 2.500 Gence Ulaşacak
İlk etapta, Fırat Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği, yapay zeka ve veri mühendisliği, yazılım mühendisliği ve sigortacılık gibi alanlarda eğitim alanı yaklaşık 7 bin öğrenciye doğrudan dokunacak merkez, ilerleyen dönemde hayatta geçirilecek farklı etkinliklerle tüm fakülte ve disiplinleri kapsayan ortak projelere, eğitimlere velik programlarına ev sahipliği yapacak. Fırat Üniversitesi'nin araştırma üniversiteleri, güçlü akademik yönetimli ve çok disiplinli öğrenci profili sayesinde bölgesel ekonomik ve sosyal kalkınmaya da önemli katkı sağlayacak, üniversitelerin, araştırmacıların, girişimcilerin ve geleceğin bilgilerinin ulaşımına açık. Tüm etkinliklerle birlikte, söz konusu merkezin, üç yıllık proje dönemi boyunca 2.500 gence hedefleniyor.
“Küresel Düzeyde Yarışması Edebilecek Bilgi ve Becerilere Sahip Olacaklar”
Merkezin açıklamasında konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Topluluk ve AgeSA ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği sayesinde gençlerimiz, finans ve sigortacılık gibi yaşam alanlarında, küresel düzeyde rekabetçi bilgi ve becerilere sahip olacaklar. fırsatta gösteriliyor Sabancı Topluluğu'na ve AgeSA'ya yürekten teşekkür ediyorum” dedi .
“ Katma Değerli Projeler Geliştirilecek Bir Platform İnşa Ediyoruz”
AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca da; "Sabancı Topluluğu'nun 100'üncü, Fırat Üniversitesi'nin 50'nci bu iş birliğinin bir parçası haline gelmekten gurur duyar. Bu rekabetçi en önemli hedeflerinden biri, Türkiye'yi sadece yeni teknolojilerin kullanıcıları değil, aynı zamanda bulmak mümkündür. Bu amaçlanan gençlerimizin potansiyellerini en etkin şekilde kullanabilenler, hayallerini özgürce gerçekleştirebilecekleri sunmak istiyoruz. Bu ortamda sigortacılık, finans, özgürce yeni nesil teknolojiler kullanarak çözüm de diğer merkezlerle iş birliği yaparak, yeni çözümlerle katma projeler geliştirebiliriz. Bu süreçte hayal güçleriyle, kolektif çalışmalarıyla farklar yaratacaklar. ideathon ve projeleri gerçekleştireceğiz. Burada olgunlaşacak yaratıcı düzenli ve güzel işleri dinlemek için dinlemek için” dedi.
“ Bu Merkez Kendi Ayakları Üzerinde Durabilen Bir Türkiye İçin Atılmış Çok Değerli Bir Yatırım. ”
Cumhuriyetin, gençliğe şiddette bu inancın üzerine inşa edildiğinin çizen Kuruca, "Ne yazık ki bugün dünyada en parlak beyinleri kendilerine başka bir alan arıyor. Bu merkezi de beyin göçü çözümüne katkıda bulunuyoruz için kuruyoruz. Gençlik döneminde gençlerimizin bulunduğu yolda ben de durdum. 9 yıl boyunca farklı yerlerde çalışıyordum, farklı insanlar tanıdım, başka sistemlerin nasıl göründüğünü gözlemledim. Dönüşüm, iyi örnekler, burada uygulanabildiğinde başladı. tasarruf kullanıldı.
Gerçek dünya problemlerine, uygulamalı çözümler geliştirilecek
- AgeSA Teknoloji ve Etki Merkezi, gençlerin sadece teorik bilgiyle değil, aynı zamanda gerçek dünya problemleriyle yüzleşerek, uygulamalı çözüm geliştirme özelliklerini iyileştirmeleri için kurgulandı.
- Üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin ortak projeleri üreterek problemlerine çözüm bulma bir platform olarak ele alınan merkez tasarımı mentorluk desteği, vaka çalışmaları, sektör bakımlarına erişim ve 7/24 kullanılabilirlik esaslı olarak finanse edildi.
- Merkez özellikleri, yapay zeka destekli finansal sistem, veri odaklı sigorta çözümleri, sürdürülebilir finans teknolojileri gibi alanlarda çalışabilecek, iş dünyası ile entegre projelerde yer alabilecek.
7 farklı şehirde 11 Teknoloji ve Etki Merkezi hizmet uygulamaları başladı
Mayıs 2024'te yapılan duyuruyla Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında bir yıl geride kalırken, bugüne kadar 19 bin gence ulaşıldı. AgeSA Teknoloji ve Etki Merkezi ile birlikte toplam 7 farklı şehirde 11 Teknoloji ve Etki Merkezi faal olarak hizmet uygulamaları başladı. Proje kapsamında 3 yıllık bir dönem sonunda, yurt içinde 34 ilde ve 35 üniversitede, yurt dışında ise en az 2 merkezde ve 2 üniversitede olunması; sonunda en az 30 bin gence ulaşılması hedefleniyor.